Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy "szeretek"...

Miért van az, hogy "szeretek" szomorú állapotban lenni? Van így más is, és hogy írná le?

Figyelt kérdés

Ezt elég nehéz elmagyarázni, de azt vettem észre, hogy sokkal nehezebb a boldog állapotot elérni hosszabb ideig, mint a szomorút (különböző külső anyagok felhasználást persze mellőzve).

És mikor ilyen elkeseredett, szomorkodó, könnyező állapotban vagyok az valahogy olyan tiszta pillanat, mintha kitisztulnának a dolgok mi fontos és mi nem.

És vicces, hogy ezt abban a pillanatban úgy élem meg, mintha teli lennék érzelmekkel. Ilyen állapotot a végletekig lehet húzni, viszont a boldogságot ennyire összefűggően elérni szerintem nagyon nehéz vagy legalábbis nagyon keveset kell tudni a "világunkról", hogy megvalósítható legyen.

Lenyűgöző, hogy a boldogsághoz az kell, hogy "boldog akarok lenni, tudatosan" és törekedni rá, viszont negatív hangulat elérésénél semmilyen elhatározásra nincs szükség. Semmi plusz energiára, vagy felfogásra.

Persze ez elég veszélyes, ha az ember közben a mai "társadalomban" akar létezni, ugyanis már a legkisebb dolgoktól is képes vagyok nagyon erősen elérzékenyülni...

2014. jan. 14. 13:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy én is szeretek szomorú lenni?

Vagy csak a megszokás, és az, hogy ez egy olyan biztos pont az életben?

Nem tudom, ezen el kell gondolkodnom, érdekes, amit írsz.

Boldogság? Ahhoz mindig kell valaki vagy valami. Az ember akkor függ valakitől mindenképp. És ha ez hiányzik, akkor szomorúság van. De a szomorúság legalább biztos, ahhoz nem kell függeni senkitől. Szépen titokban lehet szomorúnak lenni, sírni, senki nem kell hozzá, senki nem tud róla.

???

2014. jan. 14. 15:44
 2/2 vivie válasza:
Ismerem ezt az érzést. Én sokáig voltam olyan helyzetben, hogy ha akartam, ha nem, hihetetlen szomorúságot és stresszt éreztem külső tényezők miatt. Most, hogy kicsit rendezettebbek a dolgok körülöttem és viszonylag boldog vagyok, stressz hatására akarom és majdnem hogy élvezem, mikor szomorú vagyok. Valójában nem merem fenntartatni a boldog érzést. Félek, hogy ismét olyan helyzetben leszek, hogy nem magam választhatom meg, mennyire szomorú legyek.
2014. jan. 14. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!