Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni a tinidepressz...

Miss Huuuha kérdése:

Mit lehet tenni a tinidepresszió ellen?

Figyelt kérdés
13 èves vagyok ès mostanában nagyon szomorú vagyok :((( pedig Eddig mindig vidám voltam, a legvidámabb a baráti körömben de most nèha csak ülök, mègis sírni van kedvem? Mit tegyek?? Lehetöleg hasznos válaszokat szeretnèk. Köszönöm. (Nem gyógyszerre gondolok)

2013. nov. 1. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Nyugi, elmúlik... Én is ilyen voltam, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen nincs okom a szomorúságra. Ilyen korban többnyire nincsenek valós gondjaid. Meg kell tanulni a leckét, reggel fel kell kelni, néha el kell mosogatni, nem feleselni a szülőkkel - vagyis az életed teljesen egyszerű és könnyű, csak te látod bonyolultnak, ami normális. Én most csöppentem a felnőttéletbe, és merem neked állítani: az, hogy a felnőttnek nehéz, a gyereknek meg könnyű, az IGAZ. Én se hittem el soha, egy normális kamasz se hiszi el. Ha csak nincs komoly okod, nem bánt valaki, nem terrorizálnak, akkor hidd el, nem érdemes beleringatni magad a "tinidepresszióba". Ezt persze most hiába mondom neked, de azért hátha rájössz, hogy az élet szép, van még úgy 5 szinte gondtalan éved, amivel azt kezdesz, amit csak akarsz. Ne szalaszd el, használd ki, hogy fiatal vagy, örülj neki, aztán mire felnősz, már sokkal erősebb leszel és el fogod bírni az ezzel járó gondokat is :)
2013. nov. 1. 19:37
 2/5 anonim ***** válasza:

tehát az 1# azzal nyugtat, hogy nem parázz, ennél már csak roszabb lesz... :D

No de komolyabbra fordítva, mi bajod? mi történt veled hogy így elszomorodtál?

2013. nov. 1. 19:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, ez még nem depresszió :-) Tinikorban előfordul, hogy "csak úgy" rosszkedved lesz, sírni támad kedved, egész nap benn ülsz a szobádban stb. ezek 1-2 nap alatt elmúlnak.

Ha már hetek, hónapok óta tart a szomorúság, akkor érdemes depresszióra gyanakodni és gyermekpszichológushoz fordulni.

2013. nov. 1. 21:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem tom mi lett velem, csak nem birom visszafogni:(
2013. nov. 3. 21:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

kipróbálhatod a triptofán-t. az nem gyógyszer, hanem egy esszenciális aminósav, ilyenekböl épülnek fel a fehérjéid.

ugyanis elöfordulhat hogy ennek hiányában vagy felszívodási zavarok okán.

ha nincs más ötleted szerintem egy próbát megér.

2013. nov. 4. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!