Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Idegesség ellen xanax?

Idegesség ellen xanax?

Figyelt kérdés
Hamarosan előadást kell tartanom, és nagyon-nagyon izgulós típus vagyok, rettenetesen remeg a hangom, kiszárad a szám, remeg kezem-lábam, hadarok, elfelejtek mindent stb. Van itthon xanax, és arra gondoltam beveszek 1-et az előadás előtt, mivel az szorongáscsökentő (elvileg). Vélemény, tanács ezzel kapcsolatban? Nyugtató teára is gondoltam, esetleg a kettőt együtt?

2013. okt. 24. 01:13
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
az elégé kemény nyugtató,mások elalszanak tőle ,vegyél be 1 felet, de ha annyira nem izgulsz mint a mennyire nem irod le , akkor elég a nyugtató tea
2013. okt. 24. 01:45
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Azért a leggyengébb (0,25 mg) Xanax nem nagyon erős,ritka az akit "bealtat". Nyugodtan megpróbálhatod.
2013. okt. 24. 08:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem! Inkább nyugtatótea, relaxáció, helyzetgyakorlatok, és a stressz oldása - ha kell, akkor szakember segítségével.

A Xanax a legrosszabb megoldás. Sok mellékhatása van és ami a fő: nagyon hamar függőséget okoz.

2013. okt. 24. 08:49
 4/8 anonim ***** válasza:
64%
Baromság,egy szem Xanaxtól senki nem lesz függő.
2013. okt. 24. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Rosszúl gondolta! Az első alkalomkor a legfurcsább az ember tőle, amikor elkezdik alkalmazni kell egy kis idő mig a szervezet megszokja és beál a gyógyszer hatása.

Amit önt illeti, olyan lenne tőle mint egy részeg ezt elhiheti! Ez nem olyan mint egy fájdalom csillapító...

Atarax, azt kérjen a háziorvosától és 1-2 órával az előadásai előtt vegye be.

2013. okt. 24. 11:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Az ataraxtól elalszom, de a xanax megnyugtat. Én is előadás előtt szoktam bevenni egy szemet (0,25), és nagyon jót tesz. Azt elég 10 perccel előadás előtt bevenni.
2013. okt. 24. 21:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Igazából a leírtnál is jobban rettegek az előadástól, úgyhogy kipróbálom a xanax-ot, a 0.25mg-osat, csinálok itthon egy próbát és meglátjuk hogy hat rám..
2013. okt. 25. 01:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy szem Xanaxtól nem is lesz függő, de ha rászokik, hogy minden ilyen helyzetet Xanax-szal oldjon meg, akkor igen.

Kérdező: ne gyógyszert szedj, hanem menj el egy pszichológushoz vagy egy pszichiáterhez ezzel a problémával. Ez nem olyan egyszerű, hogy "csak az előadástól félek", sokkal összetettebb a háttere. Ha legyógyszerezed magad, az nem segít, csak azzal áltatod magad, hogy segít. A végén pedig gyógyszerfüggő leszel.

2013. okt. 25. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!