Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki gyakran szomorú és...

Ha valaki gyakran szomorú és foglalkoztatja a halál illetve az öngyilkosság, akkor az egy mentális betegség ami gyógyítható? Vagy örökre ilyen marad?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 23:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Örökre? Nem, max. a haláláig.
2013. nov. 18. 23:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet kezlni,de pszichoterápiára és gyógyszeres kezelésre is szükség van és sajnos bármikor visszatérhet a probléma.
2013. nov. 18. 23:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem marad ilyen, de ehhez szakember segítségét kell kérnie, mielőtt meggondolatlanságot csinálna. Ő majd ír ki antidepresszánst. Ilyenkor sokat segíthet az is, ha valakinek beszélhetünk arról, ami nyomja a lelkünket és közösen megpróbálunk megoldást keresni a problémára.
2013. nov. 18. 23:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Gyógyítható. Csupán szakorvos segítségét kell kérni. Minél előbb, annál jobb.
2013. nov. 18. 23:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Rólam lenne szó, kezdenek egyre gyakrabban előjönni ezek a gondolatok, de nem igazán tudok kivel beszélni róla. Elég magányosnak és meg nem értettnek érzem magam emberek közt is. már kezdem unni ezt az egészet. Egyébként háziorvosnál is voltam pánikszerű tünetekkel, amit nagyjából le*art, erről meg nem mertem beszélni.
2013. nov. 18. 23:41
 6/8 anonim ***** válasza:
A háziovosod nem sokat ér, érdemes lenne lecserélni. Pszichológushoz elmehetsz beutaló nélkül is, de ő gyógyszert nem írhat, csak a pszichiáter. Egyébként hasonló cipőben járunk sajnos. Nekem is nyugodtan elmondhatod, hogy mi baj, csak ne csinálj hükyeséget.
2013. nov. 18. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyszerűen kérjél a háziorvosodtól beutalót pszichiáterhez,nagyon fontos elmenned,az egész életminőséged múlik rajta! Ha kérdezi,hogy miért akarsz elmenni mondjad el nyugodtan,hogy egyre több pánikrohamod és szuicid gondolataid vannak. Kötelessége szakemberhez küldeni,mert ilyenkor már SZAKEMBER segítségére van szükség.
2013. nov. 19. 07:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nem muszáj, ne kezdj el semmi vegyszert szendi. Azt csak elkezdeni lehet, és húz be egy csőbe, ahol pár év alatt zombivá válsz. Mert nem megoldja a problémát, hanem elfedi, lenyomja. És persze ettől az akkumulálódik és egyre erősebb kell -így kialakul egy ördögi kör. A háziorvosod ezt tudja, (18 évig tanult ehhez, nem kell lenézni) valamint azt is, hogy vegyszar nélkül évekig kéne pszichológushoz járni, beszélgetni, hogy valami hatása legyen, és erre csak amerikai milliomosoknak van pénzük.

Ha valaki gyakran szomorú és nem kap kívülről olyan hatásokat, amelyekkel ezt a szomorúságát MEGÉRTENI tudja, akkor magányosnak érzi magát és el akar veszni. Ezt minden ember átéli élete folyamán, a halál és a befejezés lehetősége is mindenkinél felmerül. Én is átéltem, és töprengtem ezeken, és sokat voltam szomorú. Ez természetes. Az nem természetes, hogy olcsó csilivili dolgokkal akarják elfedni az élte nagy kérdéseit.. Fontos, hogy akkor ne ehhez a kényelemes és olcsó és szar megoldáshoz meneküljön, hogy : vegyszer, drog (a gyógyszer is drog, függővé tesz, az alkohol is) Ezek függővé tesznek- ami azt jelenti eladtad a szabadságodat, feladtad emberi méltóságodat. Akkor már csak annyi marad,pl itt azt tanácsolni, aki megbillent egy kicsit rohanjon orvoshoz, legyen ő is függő-büggő.

A lét tragikus. Akkor, ha elhagyja magát az ember, leránt a sötétségbe. Mit tehetünk, ami értelmes, és jövőre nézve a FÉNY felé visz? A világ világossága felé?

Meg kellene azokat a műalkotásokat találni, ami kifelé húz ebből a gödörből. Egy Bach szvit gyógyító erejű. Miért? mert általa jobban megérted a világot - vagyis a világ világossága nő benned.

A másik fele a teendőnek: meg kell találni azt, ahol amit megértettél ki tudod fejezni.

És abban gyakorolni magadat.

Egy zenész napi több órát gyakorol ezért évtizedekig, hogy el tudja mondani, amit akar. Ez egy általános emberi vágy: kimondani (zenélni, rajzolni, leírni) amit megismertünk, elmondani másoknak is. Volt nemrég a rádióban Sebőnek egy műsora: A gyógyítő ének. Gyönyörű énekeket hallottunk - egyszerű, nagyon szegény, néha még írástudatlan emberektől. Ők ugyanúgy érzik a világ tragikumát, de nem volt számukra ilyen lehetőség (és divat) hogy mindezt egy vegyszerrel elnyomják. Kiénekelték bánatukat - és dolgoztak, neveltek, élték az életet. Figyeltek a születésre, az életre, a halálra, a természet erejére, ritmusaira, szépségére. Furulyát faragtak és és elzengték amit a megismerésben átéltek. Azért olyan szép. És a tragikus világ ezért olyan szép.

aa

2013. nov. 19. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!