Hogy lehet elfelejteni az érzéseket?
Ez a mélylélektani pszichoterápia munkája. Előhívja az érzelmet a tudattalanból, átalakítja, majd visszateszi a helyére.
Érzelmeket törölni reménytelen, ha a tudattalanba süllyednek, tovább rombolnak, csak nem érted,hogy mi a bajod.
Úgy értettem, hogy én alapvetően egy racionális ember vagyok. Semmi egózási célzat, de jó döntéseket tudok hozni a racionális gondolkodásommal, meg jól látom a dolgokat. És amikor előtör belőlem 1-1 komolyabb érzelem (főleg szeretet/szerelem, csalódás), azt vettem észre, hogy teljesen elvakít, és olyan dolgokat teszek, amiket amúgy nem tennék. Sokat csalódtam igazából, ezért érdekelne. És ha az ember ki is heveri, nyomokat hagy benne, sebeket, amik attól függetlenül, hogy az érzelem sikeresen el lett felejtve, ott van és sajog. Nem akarok törődni a saját érzéseimmel, azáltal, hogy másokéval sem.
És amúgy, egy érdekesség, 2013-as kutatás eredménye; egérből sikeresen töröltek negatív emlékeket (nem érzéseket igaz, de hasonló ez is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!