Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan álljak le a vagdosásról...

Hogyan álljak le a vagdosásról? (jöhet kritika csak olyan mint például:kösd fel magad, vágd fel az ereid stb. inkább ne)

Figyelt kérdés

szerintem 3 dolog akadályoz ebben:

endorfin,az érzés ,h megérdemlem és a vérem látványa

már több hétre sikerült abbahagynom többször is ,de tovább nem

ha ez számít elsős koromban már meg akartam folyatni magam és meg is próbáltam megtenni.A családom szerető és tökéletes a baj velem van (ez pár hónapja tart)14/f

2014. jan. 4. 16:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Azt írod, a családod szerető és tökéletes. Ha ez valóban így van, akkor miért gondolod, hogy nem mondhatod el nekik, mi bajod van? Biztosan melletted állnának, segítenének neked, amiben csak tudnak. Attól félsz, hogy csalódást okoznál? Meg fogják érteni, hogy te erről nem tehetsz. Én nem csalódnék a gyerekemben emiatt (ha lenne), inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi juttatta őt ide, és mit tehetnék érte?

Miért gondolod azt, hogy megérdemled a fájdalmat?

2014. jan. 4. 21:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Ismerös szitu. csak én 14/L

Kicsikoromban direkt szaladgáltam az úttesten, estem le a bicikliröl/fáról, szaladt belém a konyhakés. Kb akkor kezdtem magam vagdosni, 10éves korom körül. Mai napig nem tudok leállni.

Pszichoterápia. Nagyon könnyen megtörténhet, hogy bipoláris zavarod van, hogy ha pár évvel idösebb leszel, akkor megkapod hogy borderline.

Aki kicsiként is már szándékosan fájdalmat okoz magának azzal nincs minden rendben.

2014. jan. 5. 23:12
 13/19 anonim ***** válasza:
Ja és az endorfin nagy úr, vigyázni kell vele (uccsó voltam)
2014. jan. 5. 23:14
 14/19 anonim ***** válasza:

tegnap 23:12

te 14L vagy??? :D

2014. jan. 6. 09:35
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen, miért?
2014. jan. 6. 14:21
 16/19 anonim ***** válasza:
csak mert számomra felfoghatatlan hogy egy 14 éves így fogalmaz, szakszavakkal: "Nagyon könnyen megtörténhet, hogy bipoláris zavarod van, hogy ha pár évvel idösebb leszel, akkor megkapod hogy borderline. "
2014. jan. 6. 14:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Olyan rosszul fogalmaztam?

Csak pszichológus szeretnék lenni. :)

2014. jan. 7. 13:17
 18/19 anonim ***** válasza:

Találj mást, amitől jobban érzed magad! Kösd le magad sporttal/barátokkal/zenével, bármivel! Nekem is van olyan bajom, amivel orvoshoz járok, tudom, hogy milyen visszaesni, milyen, amikor nem tudsz leállni egy rossz "szokással". Ha szakember szóba sem jöhet, akkor tényleg csak annyit tehetsz, hogy lekötöd magad minden percben.

Az én más jellegű problémám akkor enyhül, ha sikerül "fegyelmezetten" élni, ha pontos napirendem van, ha tudom, hogy melyik nap mit és mennyit kell tanulnom, melyik nap megyek szórakozni, ha felkelek szombaton-vasárnap 9 körül, hogy tanuljak, ha minden nap ugyanakkor étkezem, és délutánonként felpattanok a szobabiciklire, illetve tornázom. Ha egészségesen és fegyelmezetten élek, akkor azt mondom, nem éri meg ezt a tökéletes napot elrontani a rossz szokásaimmal.

Remélem tudsz változtatni, bár tudom, hogy ez a fegyelmezettség nehezen betartható, de időszakosan mégis sikerül.

17/L

2014. jan. 12. 11:20
 19/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 14. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!