Nem tudok leszokni a vagdosásról! Mit tegyek? (21/L)
Szia, keress egy olyan elfoglaltságot ami a vagdosást helyettesíti. Mi a hobbid? Ha pl szeretsz rajzolni, kezd el mikor rád jön az érzés, hogy vagdosni kéne. Vagy menj ki szabad levegőre sétálni, akár menj el futni, tornázni, vagy ha nem a mozgás, fesd ki a körmöd, vegyél egy jó kis fürdőt, foglalkozz magaddal... akármi, csak jó érzést váltson ki belőled.
Nem vagdosom magam, de vannak ismerőseim, ők azt mondták, ezek segítenek nekik. Próbáld ki (ha még nem csináltad)) Meg persze a terápia is jó tud lenni.
Bocsi, ha nem tudtam segíteni, remélem sikerül hamarosan túljutnod a nehézségeiden.
Mi a baj?
Szerinted mi lehet az oka, hogy vagdosod magad?
Figyu, néha már az is segít, ha kibeszéled, legalább azzal megkönnyebbülsz kicsit...
Én pont annyi éves vagyok, mint te, és az én életem sem habostorta, én is megtapasztaltam már ezt-azt, kijutott bőven a rossz dolgokból, és néha, amikor nem volt annyira sz@r kedvem, már az is segített valamennyit rajtam, ha elmondhattam a problémáimat valakinek, olyannak, aki nem tört pálcát felettem, és aki igyekezett megérteni engem. (Jelzem, nem sok ilyen ismerősöm van.)
De nem akarok erőszakoskodni....
3.
És ne szedj nyugtatót, kérlek.
Én volt, hogy egész napokat átaludtam a hatására, vagy legalábbis "félkómában" néztem kifelé a fejemből. Az is egy külön pokol, csak hidd el. Amikor tudod, hogy menned kéne, csinálnod kéne a dolgaidat, élned kéne, de semmi erőd sincs, semmi motivációd sincs, és erre rátesz még egy lapáttal a nyugtató vagy az antidepi vagy nevezzük bárminek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!