Panikbetegseg? Mi ez
Figyelt kérdés
Problemam egy honapja kezdodott intenzivebben. Kozel 3 hetig koran reggel megebredtem es egesz nap zavart voltam. Az utcan menve ugy ereztem mafam mintha szedulnek nagyon rossz volt jarni.uzletbe beterve szinten ott ereztem hogy ki kell jojjek. Elmentem a problemammal ehy doktornohoz aki azt mondta csinaljak ehy kezelest 3 honapig es felirt Mirtazapint este.Ezt szedem azota eltelt 4 het hogy szedem de nem erzem magam jobban. Kell meg varjak hog a gyogyszer a hatasat meghozza?. Most is nehez vegigmennem az utcan es uzletekben is rosszul erzem magam. A gyogszertol jol alszok viszont ebeedes utan szinte mindjart ertem ezt a zavart a fejemben. Mit tegyek hogy helyre jojjek.2014. jan. 1. 12:54
1/11 anonim válasza:
Ez nem pánikbetegség, az teljesen másmilyen. Én az voltam, de az nálam úgy jelentkezett, hogy szaporának éreztem a szívemet, szorított a mellkasom, ami kisugárzott a hátamban, rosszul voltam, úgy éreztem, hogy ott helyben meghalok. Ezek a tünetek általában késő délután egy megmagyarázhatatlan belső feszültséggel kezdődtek, majd pedig nálam késő este jöttek a rohamok. Azokban az időkben egyszerűen nem tudtam egyedül maradni, egyfolytában az a szorongásos érzésem volt, ha egymagam voltam, ha éppen nem csináltam semmit, akkor muszáj volt valamibe belekezdenem, vagy valahová, emberek közé mennem, különben jött a roham.
Lehet valamilyen pszichés eredetű betegséged van, amit ki kéne vizsgáltatni szakorvossal, de ez nem pánikbetegség.
2/11 A kérdező kommentje:
De hogy az utcán nem érzem j9
2014. jan. 1. 13:05
3/11 A kérdező kommentje:
De akkor mi lehet? Az hogy uzletben utcan rosszul erzem magam szedulok nahy tomeg kozott vagy nem tudok koncentralni dolgokra mert erzem hogy elszakad a cerna.. helyrejovok igaz? Mert igy nem jo ketsegbe vagyok esve.
2014. jan. 1. 13:16
4/11 anonim válasza:
szociális fóbia, trankvilliánssal párosulva és olyan izéval,ami a nagyobb idegen helyeken jön ránk(nem tom mi az)
5/11 anonim válasza:
Első vagyok. Pszichiáter, pszichológus sokat segíthet. Ők fel tudnak állítani diagnózist is, azáltal rendbe is jöhetsz.
6/11 A kérdező kommentje:
Pszihiaternel voltam o irta fel 3 honapra a mirtazapint o azt mondta hogy ez belso szorongas es agorafobia szeruseg. Az erdekes az hofy meg nyaron teljesen jol voltam es a mult heten egy zart szorakozohelyen is voltam ahol rengeteg ember nem mondhatom hogy nagy kedcem volt bulizni de kimondottan rosszul sem voltam. szoval nem tudom de helyre kell jojjek mert ez igy nem jo.
2014. jan. 1. 13:34
7/11 anonim válasza:
A pszichiáterek kezelésével sokszor az a baj, hogy gyógyszeresen kezelnek, ami csak tünetenyhítés, valójában arra kellene fényt deríteni, hogy mi váltja ki a szorongást, a félelmet és azt kéne kezelni. Én pszichológushoz jártam a pánikbetegségemmel, illetve jógáztam és köszönöm szépen majd 1 éve egyetlen pánikrohamom sem volt, kigyógyultam a pánikbetegségemből. De engem soha nem kezeltek gyógyszeresen, nem mondom, valakinek az is kell, ha annyira súlyos a dolog, de a gyógyulás csak is akkor megvalósítható, ha tudjuk, hogy mi váltja ki, mi az amitől félünk és arra próbálunk megoldást találni. És nálam ez tökéletesen sikerült is.
8/11 A kérdező kommentje:
En direkt rakerdeztem a doktornonel gogy ez a gyogszer tunetikeg kezel e csak vagy valoban gyogyit o azt mondta hogy nem tuneti hanem elrendezi a gyokoket az agyban blabla ezert is gondolom hogy 4 het szedes utan meg sok valtozast nem erzek. De abban teljesen igazat adok hogy az okozatot kell megszuntetni. Nekem eddig ez nem sikerukt mert folyton parazok amiatt hogy para van es ebredes utan azt figyelem hogy erzek e zavartsagot es nana hogy erzek. Az a baj hogy orok eletemben aggodalmaskodo tipus voltam. De most mar kezd mindez tul nem jo lenni.
2014. jan. 1. 14:10
9/11 A kérdező kommentje:
Es meg egy fontos adalek amit nem emlitettem mivel vele elek egy eve hogy szajszarazsaggal kuzdok minden aldott nap nagyon keves mondhatnam minimalis a nyaltermelesem. Es most ehhez tarsult ez a zavartsagerzes amit nagyon nehezen tudok mar kezelni. A szajszarazaaggal kapcsolatosan egy eve sjogren szindromat emlitettek az orvosok de mostmar kezd korvonalazodni hogy et a belso nyugtalansagommal hozhato kapcsolatba:(
2014. jan. 1. 19:20
10/11 anonim válasza:
A szájszárazság lehet az idegtől is. A cukorszintedet nézesd azért meg. Lehet gyógyszermellékhatás is. Ez a Mirtazapin egy nagyágyú. Nézess vérképet, mert nálam rosszak lettek a májfunkciós értékek. Próbálj meg nyugtatót szedni ha utcára mész, akkor nem fog a szédülés jelentkezni. Egyébként én 2 éve már meggyógyultam, de nem az antidepresszánsoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!