Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet a mélységes gyűlöle...

Hogy lehet a mélységes gyűlöletet leküzdeni?

Figyelt kérdés
Van egy ember, aki ott tesz nekem keresztbe, ahol tud. A szörnyű, hogy hatalma van, amit ki is használ. Nagyon csúnyán kikezdi az idegeimet. Öszülök, nyugatatókat szedek, 3-4 órákat alszom, magánéletem nincs. Gyűlölöm ezt az embert, mert függök tőle. Rajta múlik, hogy tönkreteszi az életem, vagy enged élni. De nem hagy. Gyűlölöm, azért, amiért ilyen. Amiért tönkretesz.
2009. nov. 28. 11:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
56%
Ha érzi isten határtalan szeretetét akkor komolyan nem fogja gyűlölni azt aki ott tesz neki keresztbe ahol tud?
2009. nov. 30. 11:58
 22/26 anonim válasza:
0%
Kedves előttem szóló:ha az Úr megváltoztatja a kérdező életét annak hite által,akkor nem lesz szükség a gyűlöletre.Ha Jézus megszűnteti a gyűlölet okát,akkor a kérdezőnk sem generál ilyetén érzést.Hogy szűnteti meg?...ki vagyok én,hogy erre tudjam a választ?Bizonyságom van elég,de mindenkinek a sajátjából kell felismernie azt "aki van"(JHVH)...kérlek nézz meg egy pillangót,egy zebrát,egy hópelyhet felnagyítva...nyisd ki a szemed,lásd meg a világot s annak Teremtőjét :)
2009. nov. 30. 15:12
 23/26 anonim ***** válasza:
62%

Az idegeink felett csak annak van hatalma, akinek mi hatalmat adunk. Az életünk felett is egyedül önmagunknak lehet hatalmunk.

A gyűlölet egy olyan érzés, ami benned keletkezik, tehát hatalmad van felette. Nem ő kelti a gyűlöletet, te engeded, hogy ez az érzés rád telepedjen, és elhatalmasodjon.

Bocsáss meg neki, hiszen azt sem tudja, mit cselekszik.

A hatalmaskodás is félelemérzésből fakad. Nézd a kutyákat. Akkor ugat, ha fél.

Elég erőd van, hogy ellenállj.

Mondjad ki újra és újra, hogy : Felelős vagyok azért, ami velem történik. Én vagyok a felelős. Kezembe veszem az irányítást, a hatalmat az életem, és az érzelmeim fölött. Azt engedem be amit én akarok.

Igazad van, én bevállalom, hogy dilettáns vagyok. Nem probléma annak lenni.

2009. dec. 1. 17:03
 24/26 anonim válasza:
10%
Van abban vmi,h az érzésed kimutatásával Te adod az általad gyűlölt személy kezébe a hatalmat,h rendelkezzen feletted.Azonban az előttem szóló agykontrolosdival van egy bibi:Istent akarnak játszani.Jellemzöik:ÉN,NEKEM,ÁLTALAM,AKAROM...mert ugye Ók teremtősdit játszanak.Egyszer-biztosan érzem-hozzájuk is bekopogtat majd az Úr.
2009. dec. 1. 18:37
 25/26 anonim ***** válasza:
26%

Jól érzed, kedves előttem szóló. 15 éve vagyok keresztény. Az életem természetesen Isten kezében van. Én magam adtam át a hatalmat neki. Örülök, hogy testvérre leltem, a kérdést azonban nem én tettem fel.

Figyelembe kell venni szerintem a kérdező pillanatnyi állapotát is.

2009. dec. 1. 18:54
 26/26 anonim válasza:
Ha a felettesed akkor tanulmányozd a munkahelyed etikai kódexét jobb helyeken van, ha a főnököd akkor is lehet szerintem jelenteni valahol. Anyám is így volt, a volt főnöke nem hagyta élni, előkapta az etikai kódexet írt egy levelet a nagy főnökségnek, másnapra ki volt rúgva.
2009. dec. 20. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!