Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Legszívesebben öngyilkos...

Legszívesebben öngyilkos lennék. Nagyon magányos vagyok. Mit tegyek? 41/N

Figyelt kérdés
Ha valaki megkérdezné: mit szeretnék tenni, ha bármit tehetnék, akkor én nem mennék nyaralni vagy koncertre, hanem megölném magam. Az is baj lehet, hogy nagyon magányos vagyok és egy szót sem szólhatok senkihez. és az ember: társas lény (lenne). Korábban volt egy barátnőm, de már neki is pasija van. Aki egyedül van, azt nem hívják (párok) sehova. Olyan pasi lenne, aki csak kihasználna, de nem a szex hiányzik, hanem egy társ, egy jó barát. Társkereső oldalakon szélhámosok vannak. Elmehetnék ma is itthonról, de minek? Egyedül menjek be egy plazába, menjek be a moziba, egyedül, jöjjek ki, jöjjek haza? Ne haragudjatok, hogy nyafogok, de ez van. Nem tudom, hogy kellene változtatnom.

2013. dec. 14. 19:22
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Én csak annyit szeretnék hozzátenni az előttem elmondottakhoz, hogy próbálj meg örülni annak, ami éppen van. Lehet, hogy sokkal, de sokkal jobb helyzetben vagy így egyedül, mint azok, akik egy rossz kapcsolatban élnek, és nem szabad emberek!
2013. dec. 14. 19:43
 12/27 A kérdező kommentje:
9-esnek: a gyerekem 13 éves. (Sajnos, sokat meséltem neki is erről, hogy ez a vágyam.) De ő most az apukájánál van. (Mivel ez egy apás hétvége.) és az a baj, hogy ő már elég nagy, nem akar jönni sehová, ha itthon is van: szeret inkább számítógépes játékot játszani, a barátaival chat-elni. Megkér, hogy ne kelljen eljönnie velem pl. egy karácsonyi vásárba se a Vörösmarty térre. Szóval már nagy fiú. Külön lény. Külön élete van. Le fog lassan válni róla. Felnő(tt). és köszönöm válaszod: tudom, hogy nem szabad öngyilkosnak lenni, csak az a baj, hogy valahogy minden olyan üres. és még azt sem mondhatom, hogy nem tetszem a férfiaknak. Tegnap is össze akart velem jönni egy, de nem jó ember (tényleg). Rossz meg nekem nem kell.
2013. dec. 14. 19:46
 13/27 A kérdező kommentje:
Igazad van, totál tudom, hogy jó a helyzetem, amikor férjnél voltam és állandóan üvöltözött velünk, meg bántott, meg minden, akkor azért imádkoztam, hogy bárcsak egyszer elmenne. Tehát hivatalosan tudom, hogy nagyon jó nekem és nagyon kellene örülnöm az életemnek. Szerintem pont ez a baj a depizésben, hogy hiába tudja a kliens, hogy mindennek örülnie kellene, de nem tud. Pont ez a tünet, hogy szomorú.
2013. dec. 14. 19:49
 14/27 anonim ***** válasza:

Ha van gyereked, nem is gondolhatsz öngyilkosságra. Őt még fel kell nevelned. De tudom, hogy ez közhely. Ilyenkor legkevésbé az hiányzik, hogy még cseszegessék is az embert.

Na, mostomolj rám ég, én is szoktam "plázázni", pedig már ötven is jócskán elmúltam. Én spec a gyerekeimmel szoktam, leginkább a lányommal, ajándékokat vásárolgatunk, vagy csak nézelődünk, ruhákat, cipőket, táskákat, könyveket stb.

A társkeresőkről én se sok jót hallok, amikor szakítottak a fiamék, ő is próbálkozott vele, de azt mondja, a lányoknak-nőknek nem kellenek a komoly férfiak, csak a bulizósak.

Úgy látszik, valami miatt nem működik ez a dolog, mert nő ismerőseim meg azt mondják, amit te, hogy a férfiak csak kalandot keresnek.

Esetleg olvass egy jó Rejtő-könyvet, depresszió ellen kiváló, vagy nézz egy jó vígjátékot a youtubon.

Egyáltalán nincs barátnőd, akit legalább egy jó beszélgetés erejéig felhívhatnál?

Sose bírtam az olyan "barátnőket", akiknek ha "párjuk" lett, onnantól nem ismerték az embert. Ne félj, ha esetleg összevesznek, vagy szakítanak, azonnal meg fog találni....bár akkor már kinek kell?!

Fel a fejjel, a remény hal meg utoljára.

15/27 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem csak rohadtul únod magadat. De azért erre nem az öngyilok a megoldás. Az unalom, meg az öngyilkosság közzött, még ezer más dolog is van. Mellesleg, a rossz psi sem biztos, hogy rossz pasi, ő még nem hagyott el téged...
 16/27 A kérdező kommentje:

Az 5-ösnek annyit, hogy azért írtam, hogy plazába, mert az van még nyitva ilyenkor, ott fűtenek. Ott van mozi, bolt, stb. Mégsem megyek ki 8-kor a Margitszigetre. Hideg van, sötét van, este van.

Amúgy ma van Vad Fruttik koncert a Pecsában, de most mi legyen? Menjek oda egyedül? (Már az ötlettől is elszomorodom.)

2013. dec. 14. 19:52
 17/27 A kérdező kommentje:
a 15-ösnek. De ez tényleg egy elég rossz pasi. Egy éve már próbáltam vele járni, de ő az a típus, aki akkor hív fel (havonta egyszer), ha épp eszébe jutsz. és undorító dolgokat mesél magáról. 35 éves, egyetemi tanár és mindig azt csinálja a titkárnőjével (ha reggel bemegy dolgozni), hogy a kiscsaj (19) felemeli a blúzát, a pasi megnyalja a mellbimbóját és minden napjuk így indul. (és ezen én eléggé kiakadtam, mert 1., minek meséli el nekem, aki a nője vagyok? 2., szerintem ez szexuális zaklatás, hiszen a lány nem nagyon mondhat nemet, mert az állásával játszik. 3., ha szereti, miért nem veszi feleségül? vagy miért velem jár? 4., ha nem szereti, akkor minek szórakozik így vele? (Szóval ez a pasi nem normális, pedig nemzetünk büszkesége, tévében szerepel, könyvet adott ki éppen. és tegnap PÉNZT AKART ADNI, hogy lefeküdjek vele. FÚJ!) Szóval ez nem jó ember! "Rossz dzsu-dzsu."
2013. dec. 14. 19:58
 18/27 A kérdező kommentje:
15-ösnek köszönet! Rájöttem, hogy az tényleg egy nagy probléma, hogy nincs itthon elég gyors net. (Ez most csak egy lassított.) Régen ugyanis az egy nagy boldogság volt nekem, hogy vígjátékot néztem youtube-on, közben rendeltem egy pizzát. (és mivel tévé csatornám sincs: így tényleg totál begolyózik az ember a magánytól vagy unalomtól vagy ahogy hívod). Akkor azt már leszögezhetjük, hogy gyors internet hiánya = depresszió.
2013. dec. 14. 20:04
 19/27 Bárzsing ***** válasza:

Bírom az ilyen első válaszolókhoz hasonló megnyilvánulásokat... Fel kéne fogni végre, hogy SENKI sem akar igazán öngyilkos lenni, csak az ilyen emberek már nem látnak más kiutat, nem tudnak hogyan tovább élni.

Kedves Kérdező, lehet, hogy hosszútávon kellene gondolkodnod, és esetleg egy pszichoterápiába kellene belekezdened. Nem olcsó mulatság, de még mindig jobb ez a felállás, mint egy anya nélkül maradt 13 éves gyermek. Én voltam már krízisben, akkor az ember nem tud tisztán gondolkodni, ha egyedül lettem volna végig, akkor már túl lennék egy kísérleten, vagy rosszabb esetben egy befejezett öngyilkosságon... Egészen addig azt hittem, a saját, racionális döntésem lesz, ha megölöm magam. De ez nem igaz. Abban az állapotban az ember nem látja a többi válaszlehetőséget. Én is magányos voltam, ez a krízis előjel nélkül jött, nem volt igazán kiváltó oka. Nekem szerencsém volt, mert pont emberek között tört rám. Most járok pszichoterapeutához.

Kérlek, Te ne várd meg, míg ilyen állapotba kerülsz!

2013. dec. 14. 20:07
 20/27 anonim ***** válasza:
Kedves Víg Emma! És miért nincs TV-d, vagy gyors interneted? Egyébként pont ma gondolkoztam rajt, hogy mit is csináltunk úgy 40 éve, hasonló unalmas időben, amikor se TV, se internet nem volt még? Isten bizony, nem tudtam a választ. Én azt javaslom, szerezzed be ezek közül valamelyiket, vagy mindkettőt. Látod milyen jól el-irkodunk itt egymásnak
2013. dec. 14. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!