Mit tehetek, hogy megnyíljon előttem?
Figyelt kérdés
A barátomal 2 hónapja vagyunk együtt, de már évek óta barátok vagyunk. Nyáron elhunyt az édesapja, azóta nagyon megváltozott, ami persze érthető. Zárkózott, nem tud megnyílni, és nem tud felszabadultan beszélni/viselkedni. Aggódom érte, és félek attól, hogy ráfog menni erre a kapcsolatunk is, bár én nagyon igyekszem, de őt semmi nem érdekli. Mit tehetnék, hogy megnyíljon előttem végre. (Velem nyilván felszabadultabban beszél, mint másokkal, de még is). Hogyan segíthetek neki feldolgozni ezt az egészet, ha semmit nem akar, semmihez sincs kedve?
Előre is köszönöm a válaszokat.
2013. dec. 11. 22:58
1/12 anonim válasza:
Sok-sok türelem és még több idő!!
2/12 anonim válasza:
Semmiképp ne tolakodj, és ne vedd rossz néven, ha nem beszél, de biztosítsd afelől, hogy rád mindig számíthat. Nagyon sok türelemre lesz szükséged.
3/12 anonim válasza:
milyen volt a viszonya az apjával? nem lehet, hogy valami feldolgozatlan volt köztük?
4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon jó viszonyban voltak, nagyszerű ember volt. Sok hangulatváltozása van, amit sokszor nehezen, lehet hogy néha rosszul is kezelek, de igyekszem. Tudatom vele, hogy bármi van mellette állok.
2013. dec. 13. 18:54
5/12 anonim válasza:
Idő kell neki és az hogy mellette állj. Éreztesd vele hogy számíthat rád, mellette vagy.
6/12 A kérdező kommentje:
Én éreztetem vele, meg megértem, de nagyon rosszul esik nekem is, hogy semmibe vesz szinte.. ezért aggódom, hogy ráfog menni a kapcsolatunk. Szerintem én sem viselhetem el örökre ezt
2013. dec. 22. 15:50
7/12 anonim válasza:
Valahogy utaltál neki arra, hogy ez terhel téged? Mert az is lehet, hogy egyszerűen eszébe se jut ez, hogy a gyászának lehetnek ilyen következményei.
8/12 A kérdező kommentje:
Igen mondtam neki többször is, ilyenkor csak azt kapom, hogy ne hisztizzek mindig, pedig tök nyugodtan mondom neki. Egy hete kb. mondtam neki, hogy sürgősen kell beszélnünk erről, elmondtam neki mindent, ami zavar, és hogy én ezt így nem tudom/akarom folytatni, elkezdett könnyezni és mondta, hogy neki nem változtak az érzései irántam, még mindig nagyon szeret, meg elkezdte, hogy miért ilyen(nem tudja feldolgozni). Aztán még beszélgettünk utána még más dolgokról is, és amikor elköszöntünk egymástól, mondtam neki még egyszer, hogy döntse el, hogy mit akar, mert így semmi értelme. De este megint ugyanúgy viselkedett... Nagyon rossz, hogy egyszer teljesen jól elvagyunk 1-2 napig utána meg napokig semmi. Persze megértem őt, és mellette állok meg minden, de szerintem nekem sem kell tűrnöm a végtelenségig...
2013. dec. 25. 10:16
9/12 anonim válasza:
hát, akkor nem könnyű. Még azt mondanám, hogy érezd jól magad és akkor hátha ez átragad rá is. De lehet azt meg bántásnak venné, hogy ő szenved te meg jól elvagy. Szóval nem egyszerű. De azért szerintem az biztos, hogy ha a te kedved is elcsesződik, akkor neki is még nehezebb lesz kiszakadni ebből.
10/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam azt is, hogy jókedvű vagyok, kedveskedek neki. Néhány napig javult a helyzet, aztán megint semmi... És nagyon rossz, hogy kitartok mellette, de közben kb nem is kapok szeretet tőle..
2013. dec. 25. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!