Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak a depressziómmal?

Mit csináljak a depressziómmal?

Figyelt kérdés

Nagyjából 13-14 éves koromba kezdődhetett az iskolában, leginkább csak beszólogattak az osztálytársaim de már akkor is rosszul esett. 14 évesen apám itt hagyott minket egy 18 éves ri.ancért majd csinált neki gyereket. Apámmal nem beszélek, szinte már a kapcsolatot se tartjuk. 15 évesen nővérem is itthagyott mielőtt elkezdődött volna a középiskola, ő most külföldön él. Amikor elértem a középiskolához méginkább depressziós lettem, új arcok, új tanárok, és az új környezet miatt és a nyomás ahogy apa nélkül lettem. Ebből 3-4 hónap alatt kicsit kimásztam. Ezután csak bukdácsoltam a középiskolába és pár hete ott hagytam, 10.-ig jutottam. 16 évesen elkezdtem rendszeresen sportolni, és szerettem is de a pénztelenség miatt abba kellett hagynom. És ezután méginkább depressziósabb lettem. Volt egy távkapcsolatom de csak kihasznált a lány és emiatt már az öngyilkosság is a fejembe járt. Másféle kapcsolatom nem is volt ami komolyabban sikerült volna. Jelenleg barátnőm, barátaim nincsenek vagy 1 éve. Szinte egész nap itthon vagyok, egyáltalán nem mozdulok ki, leginkább csak fekszek az ágyba, tv-zni gépezni sincs kedvem, semmi energiám, életkedvem. Az öngyilkosságon gondolkodom, és a rapzenébe ,,menekülök".

Anyámmal élek, ő meg olyan dolgokat csinál ami végképp kiakaszt és leszívja az erőmet. Pl. kimossa a felhasznált nejlonzacskót, és a tejfölös dobozt elrakja mert jó lesz még vmire és még emiatt is vitatkozok vele, de persze általában a konyhába van hetekig az a doboz, vagy akármi. Legszívesebben beszélni se beszélnék vele, de akkor már senkivel se tudnék ,,társalogni". 16 éves korom óta saját magamnak veszem/csinálom a kaját mert anyám erről nem gondoskodik. Nincs közös reggeli, vacsora. Sőt még reggeli és vacsora se. Olyan szinten magamba zárkóztam hogy ha szeretnék valamit elveszem, vagy megcsinálom magamnak minthogy inkább szóljak. Pszihológusnál voltam de ő elküldött mert nem jártam hozzá. Olyankor is itthon voltam és zenét hallgattam. :/

Nincs erőm már semmihez... 18 éves fiú vagyok

2013. dec. 2. 19:09
 1/3 bevizzolcsi válasza:

elősször is nyugodj meg.

másodszor ha valaki (pszihológus)próbál neked segíteni ne hagyd cserben.

harmadszor anyukáddal vagy a nővéreddel próbálj kibékülni.

2013. dec. 2. 19:23
 2/3 dani900 ***** válasza:

Nem szokásom idézni, de egyből ez jutott eszembe:

Kelj fel, és járj!

Vagy sajnáld magadat, és feküdj otthon, úgy nem érhet semmi váratlan, csak a megszokott szürkeség.

2013. dec. 2. 20:13
 3/3 kizcar ***** válasza:

Az edzést ne hagyd abba. Én csak egyszer költöttem 10ezret súlyzóra, meg húzódzkodórúdra. Annyi, hogy nem terembe járok, vagy valami csapatba sportolni, hanem otthon egyedül.

Én is abbahagytam kicsit több mint egy hónap erejéig, és én is depressziós lettem azóta. Bár én most letettem a heti piázgatásról, cigizgetésről, és lemondtam az állandó köröm és bőrrágásról, meg már számítógépes játékkal is csak 5 órát játszottam összvissz másfél hónap alatt. Pedig naponta játszottam annyit, sőt még többet.

Aludni is csak 4-6 órákat tudok, pedig pár hónapja tíz órákat tudtam.

Szóval nagy fába vágtam a fejszém, de akkor is én fogok nyerni.

Menj el pszichiáterhez, én is oda fogok nemsokára, mert sírva nézek ki az ablakon és öngyilkossági késztetésem van, semmihez sincs kedvem amihez pedig azelőtt volt, mindez megvan spékelve egy szociális fóbiával. Azt képzelem, hogy visszataszító vagyok, és rettegek attól, hogy mit gondolhatnak rólam az emberek.

Szóval:

menj el pszichiáterhez

kezdj el edzeni újra, menj el futni járni forgalmas helyre, mármint ne az autópályára, csak ahol emberek vannak

menj minél többet társaságba

ha pedig már jobban érzed magad, akkor kezd el képezni magad, tanulj nyelvet, aztán meg szép sorjában jöhetnek a dolgok. időd lesz, akaratod is. elkezdeni nehéz a talpraállást, de egy idő után edzett acéllá válsz.

HAJRÁ!!

2013. dec. 6. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!