Bepánikolok a tanulástól!?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy valahányszor írunk valamiből, előtte mindig az őrület kerülget, már kb 2 hete tanulok töri tz-re, most már csak ismétlem, és itt bőgök felette, pedig 2-szer elolvasom akkor már tudom, de mégis olyan érzés, mintha nem tudnék semmit, és olyan hamar elfelejtem :((
És folyton csak tanulok, másra szinte nincs is időm, amitől csak mégjobban kikészülök.
Holnap elmegyek szerintem az iskolapszichológushoz időpontot kérni, de addig is nem tudna valaki adni valami tanácsot? :(
2013. nov. 11. 22:16
1/2 anonim válasza:
Régebben és még most is talán egy kicsit ilyen vagyok, de néha le kell szarni a sulit. :)
2/2 Morozov válasza:
Valamit biztosan rosszul csinálsz...optimalizáld a tanulási körülményeket (ez egyénenként változó lehet, de vannak rá tesztek, hogy kiderítsd az igényeidet) a tanulás szempontjából jó az is, ha kiemeled a lényeget (pl a töri legnagyobb része csak rizsa, hogy az olvasó megértse az összefüggéseket) ne erőltesd túl ezt a tanulás dolgot, mert minél jobban görcsölsz, annál kevésbé fog menni. Az is fontos, hogy eleget aludj, mert a megtanult információk alvás közben vésődnek be a hosszútávú memóriába...ezeket azért tudom, mert mostanában tanultuk pszichológiából. Információk hiányában ennyit tudtam tanácsolni, de majd a szakképzett pszichológus többet tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!