Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elegem van magamból már. Az...

Elegem van magamból már. Az én gondomra nincs megoldás?

Figyelt kérdés

Pszichológushoz küldenek meg pszichiáterhez, gyógyszereket is kaptam régebben, de semmit nem változtatott, szóval abbahagytam.

Az a gondom hogy nem vagyok képes beszélgetni, ha kérdeznek kb 2 szóval tudok bármire válaszolni és kész. Nagyon zavarban vagyok mindig, remegek is néha vagy úgy érzem mindjárt elsírom magam. Nem is értem miért. Mi a baj velem? Pszichológussal sem tudtam beszélgetni ezért nincs értelme oda sem járni. De így élni sincs értelme, nincsenek normális emberi kapcsolataim, a munkatársaim utálnak mert nem ismernek, meg mert néha köszönni sem merek nekik, csak ha ők köszönnek először, de az ritka, azt hiszik nem akarok velük beszélni pedig én akarok, csak nem tudok. A suliban is gond van mindig, mert én felelésnél is mindig elintézem néhány szóval az egészet... de itt ez kevés.

A párommal évek óta együtt vagyunk de sose beszélgettünk még igazán semmiről, ennek sincs így értelme. Azt hiszem ez bánt a legjobban, mert szeretem őt, de érzem hogy ez így nem fog működni.

Mit tegyek? Mi a megoldás erre? Van egyáltalán?

2013. nov. 7. 10:46
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Egyrészt valami nagyfokú gátlásosság, kisebbségi érzés lehet az oka.Ezt le kell küzdeni.

Másrészt lehet, hogy csak rossz a kommunikációs készséged, viszont ez fejleszthető.

Először is, érdeklődnöd kell az emberek iránt.Ha van pár ember, akit kedvelsz, aki szimpatikus, akkor nyilván érdekel a sorsuk, hobbijaik, életük.Nos, akkor ezekkel kapcsolatban be kellene tanulni pár kérdést, amivel elindíthatsz magad is egy beszélegtést.Kérdésekkel a legkönnyebb beszélgetést kezdeményezni.Pl legegyszerűbb:"Milyen szép időnk van ma, igaz?","Hogy vagy","Hogy telta hétvégéd?"stb.Aztán aválaszokból már kiragadhatsz információkat, amivel elindulhatsz egy vonalon.Pl megkérded:"Hogy telt a hétvégéd?"

A válasz:"Jól.A gyerkekekkel voltam kirándulni""-Nahát, van gyermeked?Hány éves"?Stb, stb...

És igy tovább.Közben magadról is mesélhetsz kicsit, amennyit jónak látsz.És már ki ia alakult egy könnyed beszélgetés, amihez nem kell bátorság és nagy fantázia sem.

A másik ami segíthet, ha széles az érdeklődési köröd és igyekszel tájékozott lenni bizonyos hobbikban, vagy napi témákban, mert akkor lenne amiről tartalmas beszélgetést tudnál folytatni, illetve hasonló érdeklődésűekkel megvitatni dolgokat.

Esetleg még hasznos lehet, ha valami pszichodráma csoportot találnál.Ott kialakíthatnád a kontaktust "biztonságos" körülmények között más emberekkel."Gyakorolhatnál"...

2013. nov. 7. 11:03
 2/5 anonim válasza:
velem ugyanez a helyzet, de sajnos még én sem jöttem rá a megoldásra
2013. nov. 7. 11:21
 3/5 Racska1974 válasza:
36%
Szia, nem vagyok szakértő, de szeretnék segíteni. Én egy olyan helyen dolgozom ahol a nagyszájúak érvényesülnek és a főnök is nekik ad igazat. Már nem is szólok hozzájuk. Talán így még a konfliktus is kevesebb. Van néhány ember akivel jól eltudok beszélgetni, de ha hiszed ha nem, sokkal értékesebbnek tartom, ha valaki meg tudja hallgatni a másikat, és nem a saját véleményét hangoztatja. A családon belüli kommunikáció viszont nagyon fontos. A család az ember mentsvára. Van is könyv ami elősegíti a családon belüli kommunikációt. (megvettem, de nem olvastam el:)). Szerintem nem kell, hogy egy pár egyfolytában beszéljen egymással. Én azt figyeltem meg, hogy mi akkor beszélgetünk, ha össze vagyunk zárva valahol. pl. utazunk valahová, vagy épp közösen fürdünk. Viszont sosem értettem, mikor a párom odajött hozzám és azt mondta, hogy beszélgessünk valamiről. Erőltetett beszélgetés nem létezik. Az nem beszélgetés. Attól és arról beszélgetnek az emberek amit közösen éltek át pl.utazás, egy film, vagy mit tudom én. :) Mi megpróbálunk színházba, moziba járni, néha étterembe, vagy közösen nézünk otthon filmet. Ha jó idő van elmegyünk kirándulni. Szerintem fogadd el magad olyannak amilyen vagy. A párod is így vett el.
2013. nov. 7. 11:21
 4/5 anonim ***** válasza:

ahhoz képest elég sokat írtál most.

csináld azt, hogy fogd fel munkának.

minden nap beszélned kell 3-6 oldalnyi szöveget.

erőltesd meg magad.

olvass fel hangosan valami történetet a párodnak könyvből vagy ilyesmi.

fektess bele munkát, azzal tudsz változtatni, ha megszenvedsz érte.

2013. nov. 7. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:
ahogy látom írásban azért ki tudod magad fejezni, keress olyan ismerõst, mondjuk facen, akivel lehet sztorizni, chatelj sokat, aztán, ha már valakivel rengeteget irogattok, akkor találkozz vele, és tuti menni fog a beszéd is.
2013. nov. 7. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!