Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megerőszakoltak, és egyre...

Megerőszakoltak, és egyre többet gondolok az öngyilkosságra. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt történt, járok terápiára, de semmi sem jobb...néha már inkább megölném magamat, csak hogy vége legyen ennek az egésznek...
2013. okt. 18. 18:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
PTSD-d van, olvasd el a trauma és gyógyulás c könyvet
2014. jan. 28. 16:42
 12/14 anonim ***** válasza:

Ugye nem tetted meg?

Én szívesen beszélgetnék veled, hasonló helyzetben vagyok, mint te, csak én 12 voltam, apám tette, és 14 éves koromig rendszeresen ...most 18 vagyok.

2014. jún. 30. 16:29
 13/14 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Ha a gyógyszer semmit nem segít, hagyd abba a szedését, mert csak a májadat roncsolod és a gyógyszeripart gazdagítod vele - lásd be, így értelmetlen. A jelenlegi orvosod/orvosaidat hagyd ott, és keress pszichoterapeutát, de valami jó hírűt,aki valóban tudna neked segíteni. Vásárolj teákat, mindenfélét, ami csak tetszik. Vegyél csokoládékat, egyél mindennap legalább egyet, mert az boldogsághormonokat termel. Egyél finom ételeket, amiket nagyon szeretsz (az embert boldoggá tudja tenni, ha teleeheti magát a kedvenc ételeivel). Sportolj. Nem muszáj keményen, elég csak hobbi szinten űznöd valami könnyebb ssportot, például: aerobic, pilátes, biciklizés, vagy akár csak egy nagy séta mindennap. Hallgass zenét és nézz filmeket (ami itt a legfontosabb, hogy ne melankolikus, lehangoló típusúak legyenek, hanem vidámak, amitől kellemesen érzi magát az ember). Esetleg járj el vásárolni. Egy újonnan beszerzett csinos nadrág, cipő, felső, fülbevaló, nyaklánc örömmel tölthet el! Amit én külön ajánlok, az a háziállat. Főként kutyus, cica, de lehet hörcsög, degu, tengerimalac, vagy bármi más, a lényeg, hogy érezd, nem vagy egyedül, tudj róla gondoskodni, megsimogathasd, megölelgethesd. De ami mindenképpen sokat segít - bár ehhez pénz is kell - az elköltözés. Venni egy új házat, a legjobb, ha vidéken, és berendezni a saját elképzelésed szerint, új életet kezdeni, elfelejteni a múltat, új embereket megismerni, klubokba járni, és ha van rá pénz, utazgatni mindenfelé, járni a természetet, sátorozni, fesztiválozni, koncertekre járni, elmenni fürdőkbe, masszázsokra. Remélem, nem késtem el a válaszommal, bár már régen írtad ezt, örülnék, ha elolvasnád. Most itt a nyár, egy csomó lehetőség van, és állítom, ha csak a felét is megtennéd annak, amit írtam, már nem gondolkodnál öngyilkosságon, ha pedig mindet, akkor még boldog is lehetnél. Fiatal vagy, ezer lehetőség áll előtted, használs ki, ÉLJ!!!
2014. júl. 12. 03:54
 14/14 anonim válasza:
velem is tortent ilyen
2014. aug. 25. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!