Mit tehetnék a depresszió ellen?
Sajnos vannak hullámvölgyeim. Most úgy érzem, hogy megint beköszönt a depresszió. Nem akarok gyógyszert szedni, a szívem nem bírja, van valami alternatív "gyógymód" erre?
A tél közeledte sincs jó hatással szerintem ilyenkor senkire. Tudnátok valami segítő tanácsot adni?
Sok séta friss levegőn tudományosan bizonyított, hogy csökkenti a depressziót. Ugyanígy az is ha valaki macskát vagy kutyát tart.
Persze a jó társas kapcsolatok is fontosak.
Sőt bármennyire meglepő a MÉRSÉKELT alkohol-fogyasztók kevésbé depressziósak, mint az alkoholt egyáltalán nem fogyasztók. (Persze akik sokat fogyasztanak, azokra igaz, hogy az előző két csoporttal összehasonlítva a legdepressziósabbak)
A triptofán nevű aminosavban gazdag ételek olyan agyi folyamatokat indukálnak, ami egyfajta alap örömérzet meglétét kellően elősegítik.
Végezz legalább egy olyan tevékenységet, amiben örömöd telik és ki tudsz szakadni az időből, ha ezzel vagy elfoglalva.
Ötféle depresszió ismert. Abból egy nem betegség, az előttem író erre helyes választ adott. A depresszió maior kezelését antidepresszáns segítheti. A mániás depresszió kezelése gyógyszer nélkül nehézkes.
Nézd meg:
Kedves utolsó!
Az okokat tudom, csak sajnos tenni nem nagyon tudok ellene egyelőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!