Azt hallottam h a sport jó depresszió ellen. A szoba bicikli is ugyan olyan hatásos?
Nem rossz, de a közösségben végzett testmozgás még jobb. Pl. aerobik (ebből is a zumba most a legnépszerűbb), vagy bármilyen csapatsport.
Különösen ajánlom a táncot is, pl. salsa mostanában nagyon népszerű. A tánciskolák által szervezett tanfolyamok és egyéb rendezvények (pl. workshopok, sielés, nyaralás, wellness) a tánctanulás mellett az ismerkedésre is kiváló lehetőséget biztosítanak.
Igena sport is jó de ajógát mindeképpen ajánlanám.
És olvasgass a csakrákról is, esetleg iratkozz be egy jógasikolába. Hatásos és jófej emberekkel ismerkedhetsz meg.
Sok sikert neked!
Segíthet, meg néhány jó beszélgetés.
Én régen a szabadban bicikliztem.
Leírhatatlan érzés amikor az ember kiteker a semmmibe, 10KM-re egy ember nincs.Csak Te a biciklid az út és a táj. Ott el lehet gondolkodni a nagy dolgokon.
Ahogy kitavaszodik megcsinálom a biciklim és nekivágok a világnak! Csak rajtam az már nem segít
<OFF> Az előző kérdező utolsó mondatát miért írta, ha szabad megkérdeznem? (Nyilván szabad, mert gondolom, hogy ezzel a hátsó, talán részben tudattalan szándékkal írta oda.) </OFF>
Az előző válaszolóhoz hasonlóan, én is szoktam csinálni hosszú biciklitúrákat. Egyedül ugyan, de akkor is: bejártam a megyét a szép nyári vasárnapokon, ismeretlen utakon, földek között és falvakon át, néha zivatarok elől menekülve...
Az élmény töredékét sem nyújtaná a szobabicikli.
Akik azt mondják, hogy a sport jó a depresszió ellen, valószínűleg leginkább az ilyen, fent ismertetett ingerek hatására, illetve a már korábban szóba hozott közösségi élményre gondolnak. Noha talán a fizikai hatás, amihez nem értek (hormonok meg ilyenek) is számít, de az előbbiek szerintem sokkal jobbak.
Tehát szerintem ne szobabicikliben gondolkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!