Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkosság az utolsó mentsvár?

Öngyilkosság az utolsó mentsvár?

Figyelt kérdés
napokban és az elmúlt évben ért traumák és csalódások,már nem látok kiutat belőlük,aki eddig tartotta bennem a lelket,már Ő sincs 2 napja elment,a menyasszonyom volt,a fájdalom és kín egyre erősebb,belülről teljesen felemészt a dolog,szinte teljes forgatókönyvem van ,mit és hogyan fogok csinálni....

2013. szept. 25. 09:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
keress szakszerű segitséget. sokan lennének akiknek lenne okuk rá mégsem teszik meg. ez a legegyszerübb.
2013. szept. 25. 09:45
 2/24 anonim ***** válasza:

Hát tudod, amikor én azt hallom, hogy valaki meg akarja ölni magát, sose sajnálom. Az élet szar. Nem csak neked, másnak is. Meghalni könnyű, a legegyszerűbb menekülés. El akarsz szaladni? Hova? Ha van, márpedig én hiszem hogy van reinkarnáció, akkor ugyanezeket az életbeli terheket fogod megkapni a következő életedbe is, csak sokkal nehezebb kivitelben. Ezt akarod? Ugye nem! Old meg a problémáidat, mint rajtad kívül oly sokan. Ne feledd, a halálhoz nem kell bátorság, az élethez viszont igen. Ha tökös csávó akarsz lenni, akkor mersz élni.

Azzal a téveszmével meg ne foglalkozz, hogy jajj majd akkor a környezeted rádöbben, és akkor hogy fognak sajnálni. Nincs mit sajnálni. Ha véletlen baleset, az embernek a szíve szakad meg. Ha viszont te ugrasz ki az életedből, akkor a te döntésed volt. Miért sajnálnának.

Állj talpra, és keress segítséget szakember formájában, de nyugtatót szedj addig is, hogy tisztább fejjel tudd szemlélni a körülötted lévő dolgokat, eseményeket.

2013. szept. 25. 09:52
 3/24 anonim ***** válasza:

Nem nevezném mentsvárnak, inkább végső menekülésnek. Hát jah, megértem ha manapság valaki erre vágyik.. személyes traumákkal aztán pláne.

Bárcsak mondhatnám, hogy kitartást kívánok, küzdj és idővel minden jobb lesz.. de ilyen demagóg fa.szságokat én már nem írok.. nekem sem tudom hogyan lesz jobb pontosan.. csak én amíg van erőm küzdök (bár előbb-utóbb már magamon fogok röhögni ezért)..

2013. szept. 25. 09:53
 4/24 anonim ***** válasza:
Ne tedd!! Mindig van más megoldás. Az embernek egy élete van, nagyon meg kell becsülni. Orvosi segítséget kértél már? Nekem is orvos segített, és segít most is kimászni a gödörből, úgy néz ki, hogy sikerrel. Valamint nekem nagyon sokat segítettek az állóképességi sportok. Azokkal nagyon jól ki lehet kapcsolódni. Meg lehet ismerni új embereket, és viszonylag hamar gyors fejlődést lehet elérni velük, egyrészt fizikailag is, de ami a fontosabb, lelkileg is nagyon sokat segítenek. Több embert ismerek, akiket pl a hosszútávfutás, vagy éppen a gyalogtúrázás húzott ki a bajból. Ha esetleg valamiben tudok segíteni nyugodtan írj privátban is. Az ember felelősséggel tartozik embertársaiért, akár ismeretlenül is.
2013. szept. 25. 09:56
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Ne arra gondolj, hogy mennyi trauma történt, ami miatt menekülnél! Hanem arra, hogy mi az amit még nem mertél megtenni, kipróbálni, mi az amit még mindenképpen jó lenne megtenni az életben. Hogy milyen sokféle lehetőség jöhet még, ha befejezed a sírást, és nyitsz a világ felé.

Csak gondolkodj ezen, és meglátod, hogy teljesen aktualitását veszti majd az öngyilkosság!

Mondd azt, hogy oké öngyilkosság, de előtte még megcsinálom:

-ezt

-meg ezt

-meg azt...

-stb, szóval írd össze a teendőket, azt is ami szokásos, szt is ami tök új a számodra pl mondjuk autostoppal elindulni délre...

és meglátod, el leszel foglalva, és nem gondolsz az öngyilkosságra, s időközben jönnek újabb feladatok, újabb ismerősök, és eszed ágában sem lesz öngyilkosnak lenni...

Én is gondoltam már kínomban öngyilkosságra, de épp azért nem kezdtem még csak a forgatókönyvén sem gondolkodni, mert jött a fejemből a lista, hogy még miket szeretnék azelőtt megtenni. Nálam pl az összes pénzem elköltése és a világgá menetel lenne az utolsó lépés előtte. De mivel nehezemre esik eltékozolni a keményen megspórolt pénzecskémet, és világgá menni sincs bátorságom, így az öngyilkosság is ugrott. :) Helyette csinálom az egyszerűbb dolgokat a listáról. :-)

2013. szept. 25. 09:56
 6/24 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőbe járok mint te. Annyi különbséggel, hogy nem akarok öngyilkos lenni. Mi is szétmentünk a feleségemmel! Keress magadnak valami hobbit, tűzz ki egy célt magad elé! Kezdj el sportolni, az sokat segíthet. Az élet megy tovább. Majd találsz valaki mást! Én is most csajozok és nagyon élvezem! Az elején én is nagyon magam alatt voltam de már sokkal jobb! Csak a gyáva, gyenge ember lesz öngyilkos!!!
2013. szept. 25. 10:19
 7/24 A kérdező kommentje:

Szerintem nem gyávaság az öngyilkosság,mindig van 2 lehetőség,a és b...én a b-t választom,Nem gondolom meg magam..addig várok még szombaton elköltözik...és ennyi volt,addig lesz időm elbúcsúzni azoktól akik szeretnek,a búcsúzás nem szó szerint lesz,lássák milyen erős vagyok

megölelgetek megszeretgetek és ennyi,utána nyugodtan mehetek utamra

2013. szept. 25. 11:15
 8/24 anonim ***** válasza:

Nincs senkid, aki szeret? Kutyád, macskád, barátod, rokonod, szülőd, testvéred? Senki?

Ha van, gondolj bele, ő hogyan fogja megélni az elvesztésedet. Gondolj bele abba, TE hogyan élnéd meg, ha úgy vesztenéd el őt, ahogy most te készülsz megfosztani magadtól.

A páromat 5 éve megcsalta és elhagyta a felesége, fiatalon kötött házasság után. Benne én tartottam a lelket interneten keresztül, és bár csak netes ismeretség, majd barátság volt a miénk akkor még, borzasztóan érintett volna, ha olyasmit tesz, amit te akarsz... igen, benne is megfordult, később elmondta. Ha megteszi, rajta és rajtam kívül is számos ember lenne most szegényebb.

2013. szept. 25. 11:26
 9/24 A kérdező kommentje:
Csak is a fájdalom uralkodik rajtam,de erősnek mutatom magam,minden ami bekövetkezik a sors keze,ami velem fog történni az is 1 olyan dolog aminek meg kell történni..Lehet sokak szemében menekülés,de számomra megnyugvás...meg békélés..
2013. szept. 25. 12:17
 10/24 anonim ***** válasza:
Hogy akarsz meghalni?Tudod hogy öngyilkosság módszereknek a fele ott van a bizonyos 50°/° esély hogy túl éled.
2013. szept. 25. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!