Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha egy ismerősöm...

Mit tegyek, ha egy ismerősöm öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Internetről ismerem,nagyon messze lakik,öngyilkos akar lenni.Folyamatosan próbálok neki segíteni,de egyszerűen nem megy,nem tudok mit tenni.Tudom,hogy az ő élete,az ő döntése,de lehet még jó élete,csak ezt akárhogy magyarázom nem érti meg...Mit csináljak?

2013. szept. 10. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt kell vele éreztetni, hogy fontos számodra, vagy bárki más számára. Mást nem tudsz tenni sajnos. Ha valaki nagyon elszánt, nem tudod megállítani, de a legtöbben "csak" figyelemfelhívásként mondanak ilyeneket, hogy öngyilkosok akarnak lenni.
2013. szept. 10. 19:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Ő szerintem teljesen komolyan gondolja...én mindig írom neki,hogy még így is sokat számít nekem,hogy neten keresztül ismertem meg.Mit tudnék még tenni?
2013. szept. 10. 20:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Beszélj vele, rendszeresen. Hangsúlyozd ki az értékeit, az előnyös tulajdonságait. Mutass hálát, amiért beszél veled!

Minden lehető eszközzel növeld a fontossági érzését!

Ha úgy érzed, hogy komoly veszélyben van, hívd a Lelki Segélyszervezet számát, ott több tanácsot tudnak adni!

06 80 505 505

[link]

2013. szept. 11. 00:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Persze mindig komolyan kell venni,de örökre nem lehetsz a lelki tápcsöve.Neki is kell akarnia magától.
2013. szept. 11. 12:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Volt már neki öngyilkossági kísérlete már?
2013. szept. 11. 16:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Volt.
2013. szept. 11. 16:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Vedd rá, hogy keressen fel egy pszichiátert. Akár te is elkísérheted. Szólj a családjának is!
2013. szept. 11. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!