Miért akar mindenki öngyilkos lenni?
Azt, hogy valaki szerelmi bánat miatt akar öngyilkos lenni, én sem értem, ahogy azt sem, hogy valaki egy átmeneti negatívumon megy keresztül. Azt, amikor olyan szar helyzetbe kerül, hogy a házát, amiért egész életében dolgozott, elveszi a bank, de Ő inkább magára gyújtja, azt már kezdem valahogy megérteni. Olyat, akit egész életében semmibe vettek, megaláztak, és senki nem volt ott mellette - és nem azok, akik ezt csak beképzelik maguknak - azokat is meg tudom érteni. Akik elveszítik a családjukat balesetben, vagy bármilyen katasztrófában, így elveszítik életük értelmét is, azt is teljességgel megértem. Ha valaki tartósan súlyos - esetleg halálos - beteg, azt méginkább.
És emellett én is elfogadom, hogy akik súlyos testi-szellemi fogyatékosok, hamarabb lehetnének öngyilkosok, mint az első két érv, de nem teszik, ami miatt tisztelem őket.
Köszönöm, második voltam. Ezért mondtam, hogy tizenhárom éves korodra, annyira nem látsz bele mindenbe.
Szerencsére még nem történt olyasmi az életedben, ami miatt öngyilkosságba akarnál menekülni.
Majd tedd fel ezt a kérdést 40-50-60 évesen..
Szerintem ne téveszd össze ezt avval, aki szomorú, sopánkodik és bedobja témának, hogy "jahj, öngyilkos leszek". Aki tényleg fontolgatja az a legritkább esetben játssza feltűnően az ügyeletes mártírt. Úgy érezem a te problémád, hogy túlzottan közszájon forog ez a kijelentés.
Amúgy én a szerelmi bánat miatt (komolyan) ilyesmin tűnődő embert is megértem, hisz neki eleve van valami defektje, és ha ilyen mélyre juttatja egy szerelmi csalódás, és akkor nem ez volt az egyetlen, kizárólagos, kiváltó ok.
Szóval, akinek komolyan ilyen szándékai vannak, annak nagyon mélyen valami kattanása, és nem igazán tudod megvigasztalni avval, hogy "Örülnének hogy normális,értelmes emberek!!", mert sajnos nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!