Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gond, hogy nagyon komolyan...

Gond, hogy nagyon komolyan veszem a tanulást?

Figyelt kérdés

Most képes voltam egy holnapra kellő jegyzőkönyvet már aznap elkezdeni, hogy a mérést megcsináltuk, hogy még friss emlékekkel írjam le a lényeget, csütörtökön a számolásokat csináltam meg, mert nem teljesen értettem, így pénteken kérdeztem, és ma fejezem be. Más meg csak ma kezdi, csoda, ha nem este.

De képes vagyok egyszer óra után átolvasni az anyagot, hogy zh-időszakban ne torlódjon, ne legyek stresszes, ne csak 5 órákat tudjak aludni.

Egy pénteki zh-ra képes vagyok már hétvégén tanulni, hogy na torlódjanak a dolgok a hét folyamán és legyen időm a hét folyamán is szórakozni.

Mindig előre tekintek, hogyan lesz könnyebb majd a számonkérések előtt, hogyan csökkenthetem a stresszt, oszthatom el a terhelést.

Mások ilyen téren a mának élnek, nem gondolnak bele, mi lesz majd.

Nekem is van időm szórakozni, pl. ezen a héten minden nap voltam valahol. Ráadásul van sikerélményem is és beválik a módszerem. Sőt, kívülről nézve a többieknek válik be kevésbé, mert zh-időszakban stresszesek, feltorlódnak a feladataik, sok nem sikerül, akkor utolsó héten van vagy 8 pótzh-juk...

Mégis, úgy érzem, valami kerekem hiányzik vagy máshogy működik.. :D

2013. szept. 22. 11:53
 1/10 anonim válasza:

Jé, egy nem lusta diák. Szerintem jó úton jársz.

De a kérdésre válaszolva nem gond, hogy nagyon komolyan veszed a tanulást. Előretekintőbb vagy, ezért több szenvedéstől kíméled meg magad. Példaértékű a hozzáállásod.

2013. szept. 22. 12:02
 2/10 Bárzsing ***** válasza:
Régen, első-, másodéves koromban nekem is ment ez, de mára már ellustultam, sajnos. :) Viszont a stressz vizsgaidőszakban nem lett más, ugyanannyit stresszelek mindkét módszerrel. Szóval számomra összességében ez így jobb, mert végül is kevesebbet szenvedek.
2013. szept. 22. 12:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi gond nincs ezzel, sőt, te csinálod jól. Bárcsak én is ilyen lennék :-(

Az nem lenne jó, ha csak és kizárólag a tanulással törődnél és minden mást (barátok, család, otthoni dolgok, szabadidős programok) elhanyagolnál. De, mint látom, nem ezt teszed. Szóval jó úton jársz :-)

2013. szept. 22. 12:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Nekem a stressz zh időszakban a tanulás miatt lényegesen kisebb volt. Minden más miatt stresszeltem, beteg voltam, amiatt, családi súlyos betegség miatt, önértékelési gondok miatt, de a tanulás miatt nem.

Viszont ezen kívül semmi előnyét nem látom, hogy így csinálom.

2013. szept. 22. 12:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Amúgy aki azt mondja, jól csinálom, az maga is így csinálja vagy csinálta? Vagy legalább tanár?
2013. szept. 22. 12:29
 6/10 anonim ***** válasza:

De miért érzed, hogy ez baj?

Teljesen jó ez így, főleg ha neked beválik a módszered.

2013. szept. 26. 17:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Mert szerint a normális az, ha valaki lusta és nehezen veszi rá magát a kötelezettségeire, azokat az utolsó pillanatokban csapja össze.

Ez az emberi. Ha valaki nem ilyen, annak oda van, mindenesetre nem természetes.

2013. szept. 26. 17:17
 8/10 A kérdező kommentje:

Például míg mások egy szünetben semmit se tanulnak, csak utolsó egy nap, addig én végigtanulom.

Nekem elég pihenés, hogy kialudhatom magam, nem kell X órát végigülnöm, és ha tanulok is, úgy is szabadok legalább fél napjaim.

2013. szept. 26. 22:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem, én nem úgy csináltam, ahogy te, sajnos. Pedig akkor akár kitűnő is lehettem volna. Ne agyalj azon, hogy "nem természetes" az, hogy te azonnal nekikezdesz a tanulásnak... egyáltalán miért merült ez fel benned? Piszkálnak miatta?

Akkor lenne gond, ha a tanulás mellett semmi életed nem lenne. Ha nem lennének barátaid, nem járnál sehova, folyton csak a könyv fölött ülnél és tanulnál.

Ja, tanár se vagyok.

2013. szept. 27. 20:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Volt olyan is, hogy semmi életem nem volt a tanulás mellett. Még gimiben. Nagyon nem vagyok büszke rá.

Miért akartál volna kitűnő lenni?

Addig jó, amíg nincs benned egy fura kényszer, hogy a tőled telhető maximális eredményt akard kihozni.

2013. szept. 27. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!