Németországban hogy tolerálnák ha nem venném túl komolyan a tanulást az első évben?
Persze, csak a te kedvedért megtartják angolul az órát. Az nem számít, hogy lehet, hogy sem a tanár, sem a többi diák nem tud angolul, csak miattad megtartják más nyelven.
Bocs a durvaságért, de elég nonszensz, amit kérdezel. Belegondolsz, pl. Magyarországra jönne egy arab srác, rögtön arabul lenne az összes óra ?!
Talán fogadjatok magántanárt vagy hasonló, esetleg kérdezzétek meg, hogy nincs-e lehetőség arra, hogy kihagyj egy évet, ami alatt megtanulnál valamennyire németül.
Ráadásul ismerve a mai fiatalokat, biztos hogy a legtöbben kiközösítenének, hiszen beszélgetni sem tudsz velük.
bocsi, nem értetted amit írok.
"ha ott járnék iskolába, nem tartanák meg az órát angolul a kedvemért, németül meg mit is kéne értenem az egészből.. " kijelentettem, tudom hogy nem. voltam már ott megnézni hogy mennek az órák, hogy működik az iskola. nem ez volt a kérdés.
Tényleg, bocsánat, én vagyok a hülye!
Elnézést még egyszer!
És sok sikert kívánok az elhelyezkedéshez!
Kimész, végügülöd az összes órát, megírod az összes házit úgy, ahogy tudod, és délután magántanárhoz járnál.
Ha látják a tanárok, hogy próbálkozol, és fejlődsz, azt értékelik mindenhol.
Ha azt látják, hogy kihagyod az órák felét akkor valószínű kirúgnak az iskolából.
Szerintem van előkészítő osztály. Amikor egy évig csak a nyelvet tanulod intenzíven. Itthon is van ilyen. Németben rengeteg a bevándorló, az ő gyerekeik is biztos így kezdenek. Nézzetek utána! Egy év alatt német környezetben - anyanyelvi tanárral fel tudod hozni magad olyan szintre, hogy utána menni fog a suli. Ha ez mégis kevés lenne, kereshettek kint élő magyart, aki esetleg tanár és délután vállal különórát. Ha az angolt ilyen jól meg tudtad tanulni, könnyen fog menni a német is. Csak bele kell rázódni! Rengeteg a hasonlóság! (Egy nyelvcsalád.)
De jó neked! 3 nyelvű leszel... Csomó új lehetőség. Nem csak a szüleidnek anyagilag. Amit megtanulsz, később rengeteget profitálhatsz belőle! Bárhol megállod a helyed!
Ahhoz meg, hogy "normális" diák legyél, neked is tenned kell. Alkalmazkodj az új helyzethez, légy rugalmas. (Szimpatikus.) Menni fog! Minden kezdet nehéz, de utána sokkal jobb lesz! Meglátod!
Segítsd a szüleidet a pozitív hozzáállásoddal. Nekik is nehéz lehet a váltás, de ha látják, milyen jól boldogulsz, örülni fognak, és ez őket is motiválja majd.
Ui.: Még egy jó tanács, hogy az angolt se felejts el: én is így tanulok most. Némettanárhoz járok frissítésre, és angolul is szótározok. Vagyis 3 nyelvű a szótáram. Tök buli, és így angolból is frissülök. (A némettanár szemében meg vagy 3 m-t nőttem!)
Többletmunka, de megéri.
Ne félj, minden rendben lesz, csak akarni kell. Ezt mindenki díjazni fogja az új környezetben. Sok sikert nektek. Legyen szerencsétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!