Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Betegség ez? Mi a neve?

Betegség ez? Mi a neve?

Figyelt kérdés

Amikor valaki nem vágyik emberek társaságára,nem vágyik arra hogy beszélgessen,legszivesebben csak otthon lenne a 4 fal között.Maximum a szük családjáal és a párjával beszélget,meg a munkatársaival,de utóbbit csak muszájbol.Nem depressziós (vagy nem ez a fő indok).Milyen orvos kezeli ezt?És hogy kezelhető ez,ha a beteg(?) nem hajlando orvoshoz menni?

(20-30közötti eyébként társaság által szerethető férfiról van szó)

2009. okt. 31. 08:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy kommunikációs problémái vannak, de lehet, hogy csak befelé forduló, introvertált.
2009. okt. 31. 11:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Ez akkor tekinthető betegségnek,hogyha eddig nem volt ilyen,hanem hirtelen vált ilyenné.Ha mindigis befelé forduló,csendes volt,akkor ő egyszerűen csak ilyen,így kell elfogadni.Nem mindenki vágyik társaságra,de ez nem betegség,csak nem vagyunk egyformák,nem egyformák az igényeink.Ha nagyon akarod,utána nézhetsz az "aszociális" vagy "szociális fóbia" szavaknak a neten,hátha ezek tudnak segíteni.Egyébként ez furán hangzik,de ez egyszerűen lustaság is lehet.Vagy lehet,h fél az emberektől,helyzetektől (-->szociális fóbia)
2009. okt. 31. 22:36
 3/12 A kérdező kommentje:

átlag embernél jobban kommunikál,gyakorlatzilag bárkivel el tud beszélgetni...ha muszáj

nem csendes,nem befeléforduló,ha velem van (én avgyok a barátnője)állitja,hogy mindig ilyen volt,csak eddig ezt nem mutatta,a kedvemért eljárogattunk néha-néha...csak most már (lassan 3 év után) bizik bennem annyira,h akkoris vele maradok,ha ezt tudom...(joltudja)

csak azt nemigazán akarodzik elfogadni,hogy akkor emiatt ezentul sehová,mert ő erre nemvágyik (átlag embernek szüksége van társaságra)

2009. nov. 1. 06:46
 4/12 anonim ***** válasza:
Akkor valószínűleg lustaság az oka...De legtöbbször az ember csak bebeszéli magának,h jobban érzi magát otthon,mintha elmenne vhova,aztán meg mikor már ottvan,akkor sokkal jobban elvan,mintha otthon kuksolna,csakhát...Szóval szerintem ne hagyd magad,igenis vidd el néha ide-oda!Jó nem naponta,elég csak hetente-2hetente 1x,de akkoris muszáj kimozdulni,mert ilyen életformával egyre inkább be fog fordulni,neadjisten depressziós lesz!
2009. nov. 1. 09:29
 5/12 A kérdező kommentje:

eddig is max 2 havonta ha el tudtam cipelni akárhová,akkoris csak volt csoporttársaihoz,akik szeretik őt

ilyenkor én ugylátom jol érzi magát velük,de az a folyamat,mig odáig eljutni...borzasztó...ami kifogásokat tud,csakhogy itthon maradhassunk...az kész...

2009. nov. 1. 09:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Ugyan nem ez volt a kérdés, de ha ennyire különbözők az igényeitek, akkor nem biztos, hogy erőltetni kéne ezt a kapcsolatot. Te lecövekelsz mellette, és közben hagyod elmenni magad mellett azokat az embereket, akik hozzád illenek.
2009. nov. 2. 18:22
 7/12 anonim ***** válasza:
nem beteg, ő ilyen ember. fogadd el vagy nem fog működni a kapcsolat.
2009. nov. 2. 19:30
 8/12 A kérdező kommentje:
azt ne mondd nekem,hogy normális hogy egy ember elvan ugy hogy gyakorlatilag 1 emberrel kommunikál normálisan...
2009. nov. 2. 19:47
 9/12 anonim ***** válasza:
szociális fóbia.
2009. nov. 2. 20:19
 10/12 anonim ***** válasza:

De ha szerinted nem normális, akkor mért vagy vele együtt? Nem fog a kedvedért orvoshoz menni! Mi nem tudjuk látatlanban megállapítani valakiről, hogy normális-e. Van ilyen ember, de ha te nem tudsz vele együtt élni, ne élj. Ha így beszélsz róla, nem szereted.

18.22

2009. nov. 2. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!