Van olyan betegség, hogy elképzeli/odaképzeli a szagokat, illatokat? Ha igen mi a neve?
szia!
Nagymamámnak csináltak szívkatéterezést, de valamit elrontottak, és felment a rög az agyába. Akkor sokáig égett szagot érzett a kórházban, az agysérülés miatt. De azóta is mondja, hogy büdös az ágynemű, hiába mossuk minden héten... Már otthon van, de még mindig érez szagokat. Egyértelműen agyi dolog.
Egyetértek az előttem szólókkal. Azt tenném még hozzá, hogy pl. negatív élmény miatt is lehet ez. Pl. valami szaghoz kapcsolódik valami negatív élménye, valami félelem akkor alakult ki benne és azóta is fél, hogy az a dolog újra bekövetkezik, és a félelmet ez a "képzelgés" is kíséri. Ezt is el tudom képzelni.
Ha a tünet nevére vagy kíváncsi, az erősségétől függően lehet fantáziálás, képzelgés, hallucináció, de akár csak képzettársítás is. Szinesztéziáról, mint betegségről is hallottam, bár ezt úgy hallottam csak, hogy pl. hangokat szín formájában is "lát" valaki. Ezt mindenesetre ajánlom olvasásra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!