A skizofrénia gyógyíthatatlan betegség?
Tüneteim közül néhány:
1.Rendezetlen, logikátlan gondolatok, amik bizonyos időközönként befurakodnak, és félek tőlük. Pl: Félek, hogy nekrofillá válok.
2.Téveszmék (valaki figyel, követ engem)
3.Dühkitörések, olyankor meggondolatlan cselekedetek.
4.Sokszor vissza kell fognom magam, hogy ne öljek meg egy embert. Pl: testvéremet, barátomat.
5.Néha rendezetlen beszéd, nem találom a szavakat, hadarok.
6.Gyors hangulatváltozás, érzelemmentesség is.
7.Félelem a társasági élettől.
8.Gondolataim a hangulataimmal együtt változnak.
9.Szétszórt vagyok, magam sem tudom sokszor, hogy mit akarok.
10.Hallucináció (Hangok, Fényjelenségek, mozgások a szemem sarkában, amik valójából nincsenek ott.)
11.Sokszor van, hogy idegennek érzem a környezetemet, nem értem, hogy én miért én vagyok, és nem valaki más.
12.Egész nap pörög az agyam, jóformán alig érzékelek valamit a körülöttem zajló dolgokból.
Ezek annak a tünetei, ugye?
Megpecsételődött az életem?
Egy hülye őrült leszek, aki majd nyugtatókon él, hogy másokat ne bántson? :'(
15/F
A skizofrénia gyógyíthatatlan, de kezelhető betegség, gyógyszerekkel (amik skizofréniára vannak kifejlesztve, nem pedig nyugtatókkal) tünetmentessé tehető.
Viszont nem vagyok meggyőződve róla, hogy nálad ez fennáll. Amit te hallucinációnak gondolsz, lehet, hogy csak illúzió, ami nem kóros jelenség. A téveszmék pedig olyan dolgok, amikről te magad nem tudod, hogy téveszmék, hiszen te azt hiszed, az a valóság. Kamaszként a leírtak nagy része rám is igaz volt, mégsem vagyok szkizofréniás. :) Valószínűleg nálad is a kamaszkor velejárója. Ha pedig tényleg beteg lennél, akkor azt a közvetlen környezeted észrevenné. A téveszmék elég hajmeresztőek tudnak lenni (gondolatolvasó ufóktól kezdve a Sátán általi megerőszakolásig). De az ennél kevésbé feltűnőek is szemet szúrnának az őseidnek.
[link] olvasd el ezt a tudományos cikket, remélem segít
Ha úgy érzed komolya probléma fordulj orvoshoz, sőt szerintem fordulj, mert kellő segítséggel legyőzhető a skizofrénia. Nem gyógyíthatatlan, amint ebből a cikkből kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!