Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hanyatló memória, koncentráció...

Hanyatló memória, koncentráció képesség romlása, homályos látás, zavartság, fáradtság?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Nem írtam még ide soha, de most muszáj megtennem. Röviden:

Az utóbbi években egyre súlyosbodó problémáim vannak; amikre nem kapok magyarázatot, hiába mentem át minden, de tényleg minden vizsgálaton. Agyi, nyaki, hasi MR, CT, hormonvizsgálatok, VEP, BAEP és tényleg minden. Mindig szorongok, ezt hozzá kell tennem. Depresszióra kapott gyógyszereket egész egyszerűen nem bírom szedni; mert zombi vagyok tőlük. A lényeg, hogy olyan szinten lesüllyedt a memóriám, hogy alig tudom kifejezni magam, nem találom a szavakat. Homályosan látok sokszor. Koncentrálok, de hiába. Meg-meg szédülök; az olvasás nagyon nehezen megy, nem értem meg az összefüggéseket. Néha nem tudom, hogy merre van a jobb és a bal, a dél és észak. Nagyon súlyos gondot jelent ez számomra, mert a munkám nem engedi meg és az életem sem, hogy ez így menjen tovább. Teljesen tanácstalan vagyok, a fenti tünetek folyamatosan fennállnak egyre súlyosabban már 2-3 éve. Ismétlem, semmit nem találtak, sehol. Tavaly nyáron három napra minden visszatért, nem tudom mi történt. Teljesen, minden visszatért! Aztán elmúlt. Egyébként akkoriban pont nagyon szédültem, nem tudom van-e jelentősége...

Kérem, olyanok írjanak, akik tudnak tényleges tanácsot adni; akik jártak vagy járnak hasonló cipőben. Azt mondják, hogy a szorongás okozza. De ennyire nem lehet! És a antidepik és szorongásoldók hadák kipróbáltam, egy gyógyszertár van otthon és mégsem segített egyik sem.

Nagyon hálás lennék, ha épkézláb (és nem ezoterika, energetika és hasonló varázslatok) tanácsot tudna adni.

Köszönöm előre is!

30/F

2013. aug. 6. 11:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

# 9:

Semmi javulás nem volt. Csak a leges legelején, amikor Aurorix + pszichoterápia párosítás volt. Hipnoterápiára sajnos nem volt módom elmenni, pedig azt is kipróbáltam volna, hátha. Akkor nagyot fejlődtem és onnantól szépen lassan csökkent az életkedvem. Én is szedtem több SSRI-t de csak a maradék érzéseket ölték azok ki belőlem.

Most pedig itt vagyok gyógyszer és kezelés nélkül. Nem tudom, hogy meddig húzom ezt az élet nevű játékot, de az biztos, hogy nem fogom távozásomat nagy dobra verni.

Próbálkoztál már relaxációval vagy meditációval? (Közben látom, hogy igen...) Engem egy jó, 20-30 perces relaxáció egy rövid időre ki szokott tudni billenteni ebből a rossz lelkiállapotból, ami aztán hamar vissza is tér.

Sok szónak is egy a vége: Nem vagy a problémáddal egyedül egyáltalán, viszont a megoldást valahol máshol kéne keresni, nem ebben a f*staliga országban. Mert itt még az orvosok sincsenek a helyzet magaslatán.

# 10:

Tetszik az, hogy segíteni szeretnél, főleg, hogy így. Hozzám nagyon közel áll a teozófia és a hinduizmus és régen jómagam is tanulmányoztam bizonyos iratokat. Viszont sajnos mióta "a vegyszerek" szétb**zták a testemet és az elmémet, egyszerűen valamiért képtelen vagyok koncentrálni, odafigyelni az ilyen iratok mondanivalójára. Nem tudok mögé látni a dolgoknak.

Nem megy egyszerűen és ezért is vagyok egyre szomorúbb és kétségbeesettebb. Szerintem amikor behajtottam a kemikáliákkal kirakott egyirányú utcába a sorsom meg lett pecsételve.

2013. aug. 7. 14:14
 12/18 anonim válasza:

neuroptim_tabletta - még egyszer egy orvos írta fel nekem .Fáradt voltam, szédültem , étvágytalan voltam, könnyen felidegesítettem magam, minden kirepült a fejeből. Nem hittem benne először ,de megpróbáltam, veszíteni nem veszíthetek így naponta reggel egyszer beszedtem és 2 hét után mintha kicseréltek volna. Azóta a család többi tagja is próbálta hasonló kimerültséget fáradtságot tapasztaltak. Én erre esküszöm. Itt utánaolvashatsz: ( vény nélkül kapható)

[link]

2013. aug. 10. 14:10
 13/18 myrtusz1 válasza:
Szia! A tüneteidet okozhatja Lyme kór is! Hasonló tünetekkel vizsgálnak hónapok óta, most jutottam el oda hogy kimondhassam, valószínűleg krónikus Lyme okozta az évek óta tartó problémáimat. A homályos látás lehet látóideg gyulladás jele, ami még annyira enyhe, hogy nem mutatja ki a VEP sem. Az, hogy pár napig elmúltak a tünetek, azt jelezheti, hogy épp akkor visszahúzódott a gyulladás az agyadban. Kérlek minél előbb keresd fel Dr. Esztó Klárát, immunológus hölgy, az istenhegyi géndiagnosztikán dolgozik, ahol el is végzik a szükséges vizsgálatot a Lymehoz(Western blot a vizsgálat neve, 10 ezerért megcsinálják, de van ahol ingyen is lehet). Ha még ez is negatív, szerintem akkor is kérj a doktornőhöz időpontot konzultációra. Ő majd segít, és nem a diagnózis érdekli, hanem a betegei gyógyulása! :)Minden jót neked, kívánom hogy minél hamarabb gyógyulj meg!
2013. okt. 2. 15:03
 14/18 anonim ***** válasza:

Szia. Ide írok hát ha tudok segíteni.

Ugyanezek a tüneteim voltak amiket leírtál. Mint kiderült egy "egyszerű magnézium" hiányom volt amit az orvosok először nem vettek komolyan. Olyan tüneteket produkáltam hogy a neurológián nem tudtak velem mit kezdeni.Ideggyógyász antidepresszánst írt fel,nem szedtem be mert vegyész vagyok és jól ismerem a gyógyszereket.Aztán helyre lett pakolva a magnézium szintem és helyre jöttem teljesen.A vas hiány is tud hasonlókat produkálni.

2015. jan. 20. 18:48
 15/18 JasDave válasza:
Lehet Lyme kór. Lehet magnéziumhiány. De szinte biztos vagyok benne, hogy Pánikbetegség. :) Durva. De ez van. Minden tüneted stimmel rá.
2017. jan. 6. 13:26
 16/18 Mecsik válasza:
Én is ugyan ezeket tapadztalom és lassan két éve még néha az ájulás is kerűlget nekem is voltak vizsgálatok és semmi. Elküldtek agyfurkászhoz de kedélyjavító gyógyszert javasolt amire csak rászokhatok...nekem a látászavar pici fehér mozgó pöttyöket jelent, neked is?
2017. okt. 17. 19:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Lehet hogy régebben még nem találtak semmit, mert még nem látszott, nem alakult ki,de valami olyan dolgok ami kihat az agyadra,vagy magnézium hiány,vagy ha minden kivan zárva, pszichológiai ok, tünet
2018. aug. 18. 21:11
 18/18 yoshimitcu ***** válasza:
Szia hogy vagy azóta?
2021. jan. 22. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!