Hanyatló memória, koncentráció képesség romlása, homályos látás, zavartság, fáradtság?
Sziasztok,
Nem írtam még ide soha, de most muszáj megtennem. Röviden:
Az utóbbi években egyre súlyosbodó problémáim vannak; amikre nem kapok magyarázatot, hiába mentem át minden, de tényleg minden vizsgálaton. Agyi, nyaki, hasi MR, CT, hormonvizsgálatok, VEP, BAEP és tényleg minden. Mindig szorongok, ezt hozzá kell tennem. Depresszióra kapott gyógyszereket egész egyszerűen nem bírom szedni; mert zombi vagyok tőlük. A lényeg, hogy olyan szinten lesüllyedt a memóriám, hogy alig tudom kifejezni magam, nem találom a szavakat. Homályosan látok sokszor. Koncentrálok, de hiába. Meg-meg szédülök; az olvasás nagyon nehezen megy, nem értem meg az összefüggéseket. Néha nem tudom, hogy merre van a jobb és a bal, a dél és észak. Nagyon súlyos gondot jelent ez számomra, mert a munkám nem engedi meg és az életem sem, hogy ez így menjen tovább. Teljesen tanácstalan vagyok, a fenti tünetek folyamatosan fennállnak egyre súlyosabban már 2-3 éve. Ismétlem, semmit nem találtak, sehol. Tavaly nyáron három napra minden visszatért, nem tudom mi történt. Teljesen, minden visszatért! Aztán elmúlt. Egyébként akkoriban pont nagyon szédültem, nem tudom van-e jelentősége...
Kérem, olyanok írjanak, akik tudnak tényleges tanácsot adni; akik jártak vagy járnak hasonló cipőben. Azt mondják, hogy a szorongás okozza. De ennyire nem lehet! És a antidepik és szorongásoldók hadák kipróbáltam, egy gyógyszertár van otthon és mégsem segített egyik sem.
Nagyon hálás lennék, ha épkézláb (és nem ezoterika, energetika és hasonló varázslatok) tanácsot tudna adni.
Köszönöm előre is!
30/F
Szia,
Sajnos folyamatos az állapot. Ezért vagyok tanácstalan. Nincs olyan, hogy valamitől változna. Amikor jobban voltam, az a három nap...Akkor sem történt semmi különös, csak hirtelen jobban voltam. Arra emlékszem, hogy előtte egy hónapig borzasztó fáradt voltam, és egyik napról a másikra ez megfordult. Aztán újra vissza és azóta is tart.
SM kizárva, az jó. Szorongás... talán túl sok az elvárás feléd?
Meg kellene próbálnod lecsillapítani a rémült, szorongó, háborgó tudatodat. A háborgó tavon a Hold képe összetöredezett, nem érthető, a nyugodt tiszta tó ragyogóan visszatükrözi a Hold képét- a világot. Mondják, Buddha tanítása azoknak van, akiknek a szemét kevés por fedi. Azt jelenti, akinek sok, az nem fogja megérteni, akinek meg nem fedi por, annak nincs már szüksége a tanításra. Privben küldök, ha írsz üzentet, email címet, erről.(Pesti vagy?) Valami besokalt a tudatodban - szorongtat, mert nem tudatos tartam- a zenmeditáció egy technika (nem vallás, nagyon nem ezo, egy több ezer éves technika) arra van, hogy ráébredj: ezek a tartamok, zavaros sötét gombócok, kitakaríthatóak - és ott a ragyogó tiszta tudat: ténylegesen a "semmi" (a zen kulcsfogalma) -amiből indul a figyelem és mint egy fénysugár megismeri a valóságot.
Szia,
Kedves vagy, de én ezt nem tudom egyedül legyőzni. Sőt, ugye ez egy ördögi kör, mert egyszer jobban lettem. Valamitől. Nem tudom, miért. Alapból szorongó alkat vagyok, de mint mondtam, voltam jobban, nem tudom miért van ez. Pusztán meditációval én ezt nem tudom megoldani, higgy nekem. Kipróbáltam mindent. És nem tudom még most sem, hogy mi okozza. Azt meg végképp nem, hogy az életviteleben, a pörgésben és szorongásban semmi nem változott tavaly azon a három napon, amikor minden megint megváltozott. Olyan boldog voltam, hogy nem is törődtem vele, mennyire szédültem közben. Most már nem szédülök és minden ugyan olyan rossz. Egyébként a pulzusom nincs az egekben sosem, nyugalmi állapotban 45-50...(4 szívultrahangon voltam, és mindenhol azt mondták, hogy csudajó, hogy ilyen jó...). Azért szörnyű ez az egész, mert nem érzi senki, amit én. Mindenki hülyének néz; persze nem rátok gondolok. Ez kb olyan, mintha valakinek fáj a hasa, és elmegy az orvoshoz tízszer, hogy fáj! "De uram, magának semmi baja, kivizsgáltuk!" - DE akkor is fáj! A tűnet ugyan úgy megmaradt. Furcsa, csak én szenvedek ebben?
Én is szédülök; a memóriám csapnivaló, változatos a szókincsem mégis sokszor problémát okoz számomra egy egyszerű mondat kinyökögése; szoktam néha zavartan is érezni magam; folyton olyan érzésem van, mintha egy köd borítaná az elmémet és nem vagyok képes koncentrálni; indokolatlan fáradtság pedig szintén jelen van. Homályos látás talán az egyedüli ami nálam nincs jelen.
éés orvos által diagnosztizált kevert szorongásos depresszív zavarom van. Azt nem írtad, vagy csak átsiklottam fölötte, hogy jársz-e pszichoterápiára? Mert a gyógyszer, még ha be is szeded, egymagában nem segít. Ráadásul nem minden gyógyszertől lesz az ember álmos, van amitől inkább felpörög elég rendesen.
Milyen gyógyszereket szedettek eddig veled?
Szia!
Hú, hasonló cipőben jársz, mint én..Talán nekem picit erősebb ez a dolog, mint nálad, azért nincs homályos látásod. Jártam én mindenhova, de nem segít, nem bírok lelazulni, hipnotizálni sem tudtak...A gyógyszerek? Képzeld el a teljes SSRI SNRI osztályt, RIMA és NASSa, minden volt..Nálad indult valamiféle javulás? Nagyon érdekelne, megkeseríti a mindennapjaimat, az életvitelemet totál ellehetleníti.
"de én ezt nem tudom egyedül legyőzni"
-ezért kell a mester.. Buddháig visszamenően recitálja neveit a megszakítás nélküli láncban átadással lett mestereknek a ma itt élő mester.
Látom, nem akarsz, üzenetben, na akkor itt nézelődjetek, a másik szorongóval egyetemben:
Az első zen ülés után megérthető, nem kell szorongani.
És nem kell belemerülni a betegség-tudatállapotba. Az persze már egy menekülés a szorongástól -> A szorongás - amikor nem tudom, miért? - a tudatlanságból fakad, bár ezt szégyelli az ember magának bevallani, ezért inkább nem is mondom. A rohadt vegyszerek ezen nem fognak segíteni- csak elnyomni és szétszedni a testet, tudatot.
Rá kell ébredni valamire. Ami olyan egyszerű, hogy nincs szó rá.
részlet Weöres Sándor: A teljesség felé c. kötelező olvasmányából:
Az ős tudás
Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak
tevékennyé ébresztése. Az emberalkatban rejlő ős tudás lényegileg mindenkiben azonos, érvénye teljes. Az ős tudás az egyetlen alkalmas alap; ami rajta alapszik, ronthatatlan, ami elgondoláson alapszik, szétmálló.
Az ős tudás végtelenül egyszerű, olyannyira, hogy szavakba nem is foglalható.
Megegyezik vele minden, ami szükséges, nyugodt, szilárd;
ellentétben van vele minden, ami csábító, izgága, hemzsegő.Tíz hadsereg, száz pénzesláda, ezer okirat védettje elpusztul; amit az ős tudás birtokosai minden segítség nélkül létrehoznak, megmarad. Aki a lényében rejlő ős tudást önmaga számára meghódította, mindent
elért, ami emberileg elérhető; az élet és halál csak felületesen sebezheti, lényegében sérthetetlen és teljes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!