Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi az az OCD? (Obsessive...

Mi az az OCD? (Obsessive Complusive Disorder) Pontosan milyen tüneteket okoz? Nem tudom magyarra fordítani, bocsi, és pontosan ötletem sincs, mi lehet ez

Figyelt kérdés
2009. okt. 20. 17:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Kényszeres személyiség

A kényszeres személyiség legfontosabb jellemzője, hogy görcsösen ragaszkodik a tökéletességhez, rendhez, olyannyira, hogy ennek következtében kapcsolatai és teljesítménye jelentős mértékben károsodhatnak. A kényszeres személyiségek általában magas mércéket állítanak fel maguk számára, így teljesítményükkel sohasem tudnak kifogástalanul elégedettek lenni. Nem szívesen dolgoznak csoportban, mert az a meggyőződésük, hogy a többi ember hozzájuk képest túlságosan felkészületlen, hanyag. Merevségüket tükrözi az érzelemkifejezésük korlátozottsága, illetve szociális kapcsolataik felszínessége. A kényszeres személyiségű emberek életvitelét jelentősen javíthatják a különböző pszichodinamikus vagy kognitív pszichoterápiák. A pszichodinamikus eljárás segít abban, hogy a kliens átélje, megtapasztalja a valódi érzelmeit, leküzdje bizonytalanságát, és elfogadja a saját korlátai adta lehetőségeket. (Salzman, 1989) A kognitív terápiák segítenek oldani a kliens határozatlanságát, perfekcionizmusát, krónikus szorongását.

Szerintem ez lesz.

2009. okt. 20. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!