Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem egy ideje, hogy...

Miért érzem egy ideje, hogy nincs kedvem enni?

Figyelt kérdés
Hiába jelez a szervezetem, hogy éhes vagyok, valami tudatalatti megállít,vagy elég egy stressz,és képes vagyok hozzá se nyúlni az ételhez. Már elegem kezd ebből lenni, de úgy érzem, tehetetlen vagyok.Folyton fáradtnak és nyűgösnek érzem magam.Senkivel nem tudok erről beszélni, mert otthon süket fülekre találok. Mindenki azt hiszi, ez csak hiszti.

2013. jún. 30. 20:15
 1/2 anonim válasza:
75%

A komment erőteljesen anorexia-gyanús! Ahogy leírtad az otthoni környezetedet, még az ok is elég határozott...

Azonnal keresd fel a háziorvosodat! Az anorexia nem vicc kategóriája, 20-25%-os halálozási aránya van, ha ez tovább fejlődik és komoly pszichés problémává alakul! És tudom, hogy talán ezzel most megijesztelek, de még mielőtt komolyabbra fordulna, talán egy pszichiátert (NEM pszichológust!) ajánlanék! Vele ugyanis meg tudnád ezt beszélni és segítene is tudna. Még a komolyabb stádiumok előtt elkerülnéd ezzel a bajt!

Később az ez elleni tenni akarás is el fog tűnni, illetve áttörhetetlen falnak fog neked tűnni. Addig tegyél most valamit, amíg van benned motiváció, illetve amíg lelkileg tudsz tenni ellene.

Azt mondják, hogy amennyi ideig beteg vagy, az idő kétszerese ennek a gyógyulási folyamata.

NE VEDD IDEIGLENES GONDNAK! Amíg a környezet illetve a téged ért behatások valamilyen szinten nem változnak, addig jó eséllyel ez nem fog elmúlni, és bizony a halálozási aránnyal nem vicceltem!!!

Kérlek tégy ellene!

2013. júl. 7. 11:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is anorexia-gyanús a dolog, ha az illető nem akar lefogyni, hanem "csak" azért nem eszik, mert nincs kedve, vagy mert vmilyen lelki baja van?
2013. júl. 10. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!