Valószínűleg öngyilkos leszek, mellékes hogy miért. Gonoszságot követek el azzal, hogyha elmondom ezt valakinek, de nem segítségkérési szándékból?
Még ha egy távoli ismerősöm is mondaná, magamba esnék, bűntudatom lenne. Olyan nincs, hogy valaki nem segítségkérési célzattal mondja el. Ha már benne van a vágy, hogy tudjanak róla, akkor (akár tudat alatt) segítséget remél. Én meg kötelességemnek érzem segíteni. Ha ez nem jön össze, akkor magamba zuhanok.
Mondd el kérlek, hogy miért szeretnéd. Mindenből van kiút! Én is sok mindenen átmentem, többször próbáltam, még többször akartam... Sosem sikerült, még szerencse, mert mostanra jól vagyok. Ha szeretnéd, akár privátba írj nyugodtan, hisz úgysem ismerjük egymást, és senkinek nem mondom tovább! De talán tudok segíteni, vagy legalább tanácsot adni...
Hogy lehetsz ennyire önző, tudatlan és gonosz? Én sosem bírnám feldolgozni egy közeli szerettem öngyilkosságát, ha tudtam róla előre, ha nem. Ne csak magadra gondolj! Neked könnyű lesz, a többieket meg már nemlátod szenvedni, mi? Én nem fogom fel. A semminél hidd el, bármi jobb. Ha nem vagy halálos beteg, vagy ilyesmi, akkor mélységesen megvetlek ezért, nem lehet elég nyomós indokod iylet tenni másokkal. Próbálj menekülőutat keresni, szeretteid között, vallásban, kicsit az életélvezetben...
Kérlek, ne tedd! Hülyén hangzik de nem téged sajnálnálak... hogyan teheted meg ezt oylan emberekkel akiket szeretsz? Egy életre megnyomoritanál másokat...
A kérdésre válaszolva, inkább hagyj búcsúlevelet, de soakt az sem segítene...
Akár elmondod, akár nem, egyik se jobb a másiknál.
Bátyám egykori barátja nem mondta el senkinek, csak utalásokat tett rá, hogy pocséknak tartja az életét...
Bátyám ugyan soha nem beszélt róla, de biztos vgyok benne, hogy nagyon bűntudata volt, hogy nem vette észre mi készül (15 év telt el azóta) és igazi barátja azóta nem volt... csak haverja... közelebb senkit nem engedett....
Szia! Én csak annyit szeretnék mondani Neked, hogy én úgy gondolom, mielőtt megszületünk erre a Földre, mi magunk választjuk meg, hogy milyen testbe, milyen körülmények közé szeretnénk megszületni. A döntésünket nagyban befolyásolja, hogy mi az, amit ebben az életben meg szeretnénk tanulni, át szeretnénk élni. Sokszor a látszólag rossz dolgokból is sokat lehet profitálni, ha más szemszögből nézzük. Akár még büszke is lehet magára az az ember, aki az átlagosnál több nehézséget vállalt, mert ez azt is jelentheti, hogy nagyobb feladatot szeretne teljesíteni. Mindezt úgy mondom, hogy magam sem vagyok "tökéletes", fejlődési rendellenességgel születtem és hiperérzékeny lélekkel. És bizony nem egyszer gondolkodtam már az öngyilkosságon. De tudom, hogy ha ezt az életet végigcsinálom, akkor nagy dolgot viszek véghez. És ha jobban körülnézek, észreveszem a szép dolgokat, és azt is, hogy a sors kárpótol, mert nem csak terheket, de ajándékokat is kapok.
Te egy nagyon jó ember vagy, hiszen nem akarsz a haláloddal másokat megbántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!