Szerintetek autista vagyok?
3 kép kivételével(4,6,12) mindegyik igaz rám. Mármint nyilván most már nem játszok kis golyókkal meg építőkockákkal, de mikor kisebb voltam akkor is mindig egyedül szerettem játszani, viszont nem szoktam pörgetni a dolgokat. 16/F
Ez nem magyar :(
Fordítsd le magyarral és megmondom :)
Ezt ennyiből nem lehet megmondani, és azt sem hiszem, hogy sok autizmusra szakosodott pszichiáter olvasná a kérdésed.
Járj utána jobban, tölts ki teszteket, olvass beszámolókat, és ha úgy gondolod, vesd fel egy pszichiáternek ezt a kérdést.
A piktogramok csak tájékoztató jellegűek a közösség számára, de nem jelentenek diagnózist.
Az autizmusnak rengeteg kritériuma van. Az, hogy egy gyerek egyedül szeret játszani, önmagában semmit nem jelent, a kérdés, hogy hogyan fogadja mások közeledését, mennyire érti a társadalmi szabályokat, stb.
Nekem auti a gyermekem, és tud más gyerekekkel játszani (bár ennek megvannak a maga sajátosságai). Viszont az összes többi felsorolt tünet igencsak hangsúlyos nála, sőt, ezen kívül még van kb. 100 másik.
Tehát nem kizárt, hogy autista lennél, az sem kizárt, hogy eddig nem vették észre (nem nagyon értenek még ehhez az állapothoz, sem az egészségügyben, sem az oktatásban).
Ha komoly a gyanú, akkor valamelyik diagnosztikai centrum kompetens a diagnózisban (tehát olyan gyermek- és ifjúságpszichiátriát kell keresni, ahol értenek az autizmushoz is (Vadaskert, Heim Pál, Bethesda, SOTE).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!