Hogyan deríthetem ki, hogy autista vagyok-e?
Orvos nélkül sehogy.
Menj el a háziorvosodhoz, mondd el neki, amit akarsz - aztán kapsz/kérj beutalót ide és oda stb. Aztán ott folytatod. Másképp nem megy. :P
És ez érvényes minden más dologra is, ami egészség-betegség témakörbe tartozik.
Szerintem te egy kamaszlány vagy, aki elbizonytalanodott. Az autizmus&asperger pedig egy tipikus férfibetegség, kb 1:10 az arány a férfiak "javára".
Szóval, fiú vagy, vagy lány?
Ha nem ismered a háziorvosodat, mert nem jártál nála, akkor itt az ideje.
Nem betegeskedek, de néha el szoktam menni, tanácsot kérni (pl. kiránduláskor mi kerüljön a házipatika-csomagba); jó, hogy van.
Mnej el orvoshoz, épp itt az ideje. Pszichiáéter volna a legjobb, aki ugyan kiválóan ért az autizmushoz, de minden máshoz is. Pl. a szociális, kapcsolatteremtési és stb. gondjaiddal - amelyek messze nem csak az autizmus miatt lehetnek! - egy ifjúsági pszichiáter kiválóan tud mkit kezdeni - HA te is akarod.
Ha nem, akkor rágjad tovább otthon magadat, és képzelj csak be mindenféle hülyeséget magadnak. De mire jó ez?
Ps: a valódi autizmus nagyon-nagyon ritka betegség. Ma valamiért divatos lett, mint a 90-es években a pánikbetegség; de csak azért, mert divatos, még nem lesz több ember beteg, csak többen képzelik maguknak azt, hogy azok.
Pl. ha autista volnál, ide sem jöttél volna írni. Nem zavarna a kapcsolatteremtési képtelenség, mert számodra az volna a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!