Autista gyermekek úszásoktatása: Van valami tippetek? SOS!
Sziasztok!
Néhány hónapja kezdtem bele az úszásoktatásba,mint nem hivatalos "gyakornok". Nemrég kaptam tanítványnak egy autista gyermeket és tudom,hogy neki változatosság kell,de nem tudok olyan gyakorlatot,amivel feldobhatnám az órát. Tudtok nekem segíteni?
A gyerek 5 éves és az autizmus egy gyengébik változatában szenved,az úszásban pedig még kezdő.
Nem, az autistáknak pont a kiszámíthatóság a fontos.
Amikor a lányommal jártunk úszni (Aspergeres autista), akkor csak az "üresjáratok" okoztak gondot számára, amikor volt feladat, akkor szépen csinálta. Pontosan meg kell határozni (előre, nem közben), hogy mit hogyan csináljon.
El kell érni, hogy ő akarja csinálni (nálunk pl. minden óra végén volt szabad játék, és azt nagyon várta, azért hajlandó volt szépen dolgozni.)
Persze kérdés, hogy hogyan viszonyul a vízhez. A lányom járt csecsemőúszásra, neki ez természetes volt.
Szia! Teszteld le mit ert a magyar nyelvbol pl: emeld fel a kezed! (ha nem emeli, valoszinu nem erti mit kellene csinalnia)
Eloszor mindig baratkozzon a vizzel, uszogumi mindenkeppen legyen rajta es enekelj neki ovis dalokat (attol sok autisztikus gyerek megnyugszik vagy jobb szemkontaktusa lesz). Az uszogumi felmutatasa arra jo, hogy a gyerek megertse, a kovetkezo program uszas.
Vihetsz jatekokat a vizbe, a szinten autisztikus kisfiamnak halacskai vannak.
Kellemes uszast nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!