A vérfertőzésből származó gyermekek mikor lesznek sérültek és mikor nem?
Lutri.
Másrészt azért pont ebben a sorozatban van egy-két nagyon elmebeteg alak. Joffrey szülei testvérek, szerencsétlen enyhén elmebeteg, aztán ott volt még a Targaryen család is. Ott sorban jöttek az idegbetegek, pl. Aerys, aki Mad King néven volt emlegetve (magyarul nem tudom, mi volt a gúnyneve), sőt, a fia Viserys sem volt ép. Az ő hisztijein amúgy én jókat szórakoztam. :D Egyik sem szellemi fogyatékos, de elmebetegek.
Szerintem pont ebben a sorozatban nagyon látványos, hogy melyik család zűrös kicsit, és melyik nem. Nézd meg pl. a Stark család fiait, mint jó kiállású, értelmes fickók, aztán nézd meg mondjuk a Lannister családot...
50%-50% az esély rá, hogy sérült lesz vagy sem.
6. válaszoló jól írja, tényleg elég jól bemutatja, hogy milyen betegségek adódhatnak a vérfertőzésből. Joffrey sztem elég rendesen elmebeteg és nagyon kegyetlen meg önfejű. Viserys se fut éppen százzal, ahogy az apja se, akit Őrült királyként emlegettek szörnyű tettei miatt. De a Targaryen családba több őrült is volt pl Kegyetlen Maegor. A könyvek jobban bemutatják ezeket a sérüléseket.
köszönöm az újabb válaszokat. :)
Hát Joffrey egy kretén, de szerintem vérfertőzés nélkül is léteznek ilyen emberek. :D Viserys meg a sorozatban annyira nem tűnt flepnisnek, lehet, hogy a könyvben másként van. :) Igen, azt tudom, hogy a Targaryenek is egymás közt házasodnak, Cersei ezzel magyarázza a romantikus vonzódását testvéréhez. Különben még ott van Tommen meg Myrcella, mondjuk nem szerepelnek sokat, kíváncsi vagyok, hogy nekik lesz-e defektjük :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!