Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vérfertőzésből származó...

A vérfertőzésből származó gyermekek mikor lesznek sérültek és mikor nem?

Figyelt kérdés
Elkezdtem nézni a Trónok harcát, és aki ismeri a sorozatot, az tudhatja, hogy több gyerek is születik benne vérfertőző kapcsolatból, testvérek viszonyából. Semelyik sem tűnik (egyelőre) sérültnek. Mitől függ, hogy ilyen esetben melyik utód lesz "selejtes"? És persze, mitől sérültek egyáltalán ezek a gyerekek? Mi okozza ezt?

2012. máj. 4. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
mint a lotto. Ha a 2 genetikai állományból a gyerek ugyanazt a hibás szekvenciát kapja mindkét szülőtől akkor beteg lesz.
2012. máj. 4. 16:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek ilyet- a gyerek - aki már azóta felnőtt lett- elmegyógyintézetben van, zártosztályon.
2012. máj. 4. 16:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Jaj, sajnálom. :( De hogyhogy ismersz ilyet? Van olyan, aki a való életben ilyet megtesz? :O
2012. máj. 4. 17:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, van ilyen (sajnos)
2012. máj. 4. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:
azért lesznek ilyenek, mert a szülők genetikai állománya ugyan az. minél közelebbi a rokonság(pl testvérek, elsőfokú unokatestvérek a másodban már nem vagyok biztos) annál nagyobb lesz a probléma.
2012. máj. 4. 17:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Lutri.

Másrészt azért pont ebben a sorozatban van egy-két nagyon elmebeteg alak. Joffrey szülei testvérek, szerencsétlen enyhén elmebeteg, aztán ott volt még a Targaryen család is. Ott sorban jöttek az idegbetegek, pl. Aerys, aki Mad King néven volt emlegetve (magyarul nem tudom, mi volt a gúnyneve), sőt, a fia Viserys sem volt ép. Az ő hisztijein amúgy én jókat szórakoztam. :D Egyik sem szellemi fogyatékos, de elmebetegek.

Szerintem pont ebben a sorozatban nagyon látványos, hogy melyik család zűrös kicsit, és melyik nem. Nézd meg pl. a Stark család fiait, mint jó kiállású, értelmes fickók, aztán nézd meg mondjuk a Lannister családot...

2012. máj. 4. 17:15
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

50%-50% az esély rá, hogy sérült lesz vagy sem.

6. válaszoló jól írja, tényleg elég jól bemutatja, hogy milyen betegségek adódhatnak a vérfertőzésből. Joffrey sztem elég rendesen elmebeteg és nagyon kegyetlen meg önfejű. Viserys se fut éppen százzal, ahogy az apja se, akit Őrült királyként emlegettek szörnyű tettei miatt. De a Targaryen családba több őrült is volt pl Kegyetlen Maegor. A könyvek jobban bemutatják ezeket a sérüléseket.

2012. máj. 4. 17:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Nemesi családoknál régen előfordult, hogy unokatestvérek házasodtak a vagyon egybemaradásért. Hát ott is van esélye a retardációnak...
2012. máj. 4. 19:40
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm az újabb válaszokat. :)

Hát Joffrey egy kretén, de szerintem vérfertőzés nélkül is léteznek ilyen emberek. :D Viserys meg a sorozatban annyira nem tűnt flepnisnek, lehet, hogy a könyvben másként van. :) Igen, azt tudom, hogy a Targaryenek is egymás közt házasodnak, Cersei ezzel magyarázza a romantikus vonzódását testvéréhez. Különben még ott van Tommen meg Myrcella, mondjuk nem szerepelnek sokat, kíváncsi vagyok, hogy nekik lesz-e defektjük :D

2012. máj. 4. 22:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Az első 4 könyvet olvastam, ott a Tommen meg a Mircella normális volt.
2012. máj. 5. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!