Szerintetek autista vagyok?
Nem tudom... mostanában tényleg elgondolkodtam ezen. Senki nem mondta még rám, csak egy átlagos lány vagyok, beszélgetek mindenkivel, figyelek mindenre, ott tudok lenni mindenhol "gondolatban" is, vagy hogy mondjam. Órán figyelek, nem kell engem szólongatni, hogy hol járok, vagy ilyesmi...
De.... nem tudom... Megfigyeltem magamon, hogy muszáj mindig olvasnom egy könyvet, mert muszáj egy kicsit másik világban lennem. Sokszor ábrándozom... pl filmnézés közben, hogyha most pl lenne egy barátom, akkor együtt néznénk, mellettem feküdne, összebújnánk, milyen jó volna, ilyenek... Van, hogy társaságban is néha inkább a csendeske szerepét vállalom, és gondolatban máshol járok...
Ez nagy baj szerintetek? Súlyos? Vagy csak a tinikor, a hormonok, a személyiség csak?
Előre is köszönöm!
16/L
Ez messze nem autizmus!:D
Ábrándos tinilány vagy, aki éppen most kezd felnőni, ez minden.:) Élvezd és ne azon aggódj, hogy esetleg beteg vagy!
Láttad az Esőember című filmet? Ha nem, nézd meg! Nagyon jó film, és mellesleg azt is megtudod, milyen egy igazi autista.
Óh, hála a Jó Istennek!!!! :D Most ezen tényleg elgondolkodtam... de akkor nem :) Tényleg, sosem mondták még rám, vagy valami... ez megint csak azt bizonyítja, hogy nem jó nekem magamat vizsgálgatnom... :D
Az Esőember című filmet láttam... de abból indultam ki, hogy biztos nem csak olyan súlyos esetek vannak.
Köszi poiu, aranyos vagy, reménykedem benne, hogy hamarosan lesz már! :)
"lenne egy barátom, akkor együtt néznénk, mellettem feküdne, összebújnánk, milyen jó volna, ilyenek... "
A tökéletes rémálom egy autistának... Menj egyhez oda simogasd meg az arcát és nézd mit vált ki belőle.
Amikor a listán megláttam a kérdés címét már lehetett tudni a választ.
Ha felmerül benned egy ilyen kérdés, először szerintem olvasd el a vonatkozó "hivatalos" dolgokat: wikipédia, egyéb szakoldalak (asperger, autizmus címszó).
Ha még mindig gyanakszol, tölts ki néhány tesztet, olvass beszámolókat, blogokat, vagy épp a gyakori kérdések vonatkozó részeit.
Ha ezek után kérdéseid vannak, tedd fel bátran! Semmi olyat nem írtál, ami akár csak enyhe, magasan funkcionáló autizmusra, aspergerre utalna.
Olvasd végig. A végén ott vannak a diagnosztikai kritériumok. Szerintem amit írsz, az messze nem jelent autizmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!