Mesélne valaki a hisztrionikus személyiségzavarról?
Társaságban nagyon extrovertáltan, már-már gátlástalanul viselkedem, folyamatosan igyekszem felkelteni a férfiak szexuális érdeklődését úgy, hogy a többségüktől semmit nem akarok. Ha egy kapcsolatomban megtapasztalom a figyelmet és a szexuális érdeklődést, majd ez valami miatt megvonódik, akkor összeomlom: hisztériás és/vagy depressziós leszek.
Minden társas kapcsolatomban, élethelyzetemben folyamatos pozitív visszajelzésre, megerősítésre van szükség. Képes vagyok azért felmondani egy-egy munkahelyen, mert nem érzem úgy, hogy elismernék a munkámat.
Iszonyatos szeretet- és figyeleméhség van bennem, ami gyakorlatilag kielégíthetetlen.
Sajnos nem láttam a kérdésed mostanáig. Hisztrionikusként nagyon szociábilis vagyok, könnyen "el tudom adni" magam. Egy ideig... de volt már, akitől megkaptam, hogy túl felszínes, teátrális vagyok. Tehát könnyen lenyűgözöm az embereket (főleg a férfiakat), de könnyen el is üldözöm őket. Eleve a személyiségzavarhoz kötődési problémák is társulnak (nem tudom, másnál is így van-e, nálam igen).
Nem gondolom, hogy más lennék kívül és belül, inkább csak arról van szó, hogy sokszor magam sem érzem "hitelesnek". Pl. hatalmas önbizalmat, lendületet mutatok, miközben iszonyú önértékelési problémáim vannak, és a napi ügyeimet is alig tudom ellátni... Tehát igen, van ebben valami, hogy mást mutatok kifelé.
Egyébként az egészben a legrosszabb a figyelemfüggés... olyan, mint a drog. Ha nem jutok elég figyelemhez (számomra fontos személyektől), akkor összeomlok. Akkor értéktelennek és feleslegesnek érzem magam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!