Pszichológushoz járok egy ideje, de úgy érzem, hogy egyáltalán nem segít. Mintha egy helyben álldogálnék, nem jutok előrébb. Más is volt/van így ezzel? (többi lent)
Már egy ideje (kb. 2 hónapja) pszichológushoz járok, de az utóbbi két hétben úgy érzem, mintha nem lenne semmi értelme az egésznek. Olyan, mintha egy helyben álldogálnék. A pszichológus egyébként nagyon rendes, megbízom benne, olyan dolgokat is elmondtam neki, amikről soha senkinek nem beszéltem (ezek a dolgok egyébként a problémám forrásai) és valóban jól esik azaz egy óra őszinte beszélgetés vele. Sőt, kisebb túlzással néha alig várom, hogy menjek hozzá. Szóval a pszichológus azt mondja, hogy tud nekem segíteni, megoldjuk stb., de ennek ellenére én nem érzem, hogy bármit is haladtunk volna a problémám kezelésében. Egyszerűen nem látom a célt, nem értem, hogy hogyan fogjuk megoldani ezt a dolgot, és őszintén szólva már nagyon idegesít ez a helyzet.
Kérdésem tehát, hogy volt már valaki ilyen helyzetben? Mit tettek? Egyébként pénteken ismét megyek a pszichológusomhoz és szeretném ezt elmondani neki. Csak épp azt érzem, hogy egy picit illetlenség felhozni neki ezt a témát. Vagy rosszul gondolom?
20/L
Erre szépen rátapintottál: el kell mondanod otthon.
Azért érzed egyhelyben toporgásnak, mert nem mondod el otthon, ilyen egyszerű. Hiába mondod el a pszichológusnak, nem fog megoldódni a problémát, ezt a családoddal kell megoldanod.
Egy durva hasonlat: ha megöltem egy embert, senki nem tud róla, viszont elmondom a legjobb barátomnak, aki tuti nem fogja senkinek továbbadni, attól nem lesz jobb az életem, hiszen harcolok a lelkiismeretemmel, vagy hogy valaki rájön az egészre...egyszerűen őszintének kell lenned a családoddal, akármilyen hatalmas dolog is az, ami nyomja a lelked.
Kiképzett pszichoterapeuta a pszichológusod? Milyen módszerrel kezel?
Az egyszerű beszélgetés nem igazán terápia.
Van egy módszer (katathim imaginativ pszichoterápia, röviden KIP) amelyben lényegtelen a "titkokat" feltárni, mivel az érzelmek szimbólumokban jelennek meg.
Erről szól egy előadás:
https://www.youtube.com/watch?v=oJaREbcwghI
Érdemes megnézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!