Mi lehet a baj? Mi a megoldás? Nem szeretnék mondjuk pszichológushoz járni.
Figyelt kérdés
19 éves vagyok, mióta élek mindig is szégyenlős, visszafogott voltam. Nem igazán társasági ember.. Minden féle helyzettől mindig is paráztam, de 1-2 éve ez a helyzet csak romlott, szóval nincsenek barátaim, ha el is megyek egy társaságba nem tudok beszélgetni emberekkel, és nagyon kevés olyan ember van akivel úgymond szót értek. Állandóan itthon ülök, és nem merek még az utcára se kimenni szinte. Ha el kell menjek valahova, legyen ez egy jelentéktelen dolog akár csak kirándulni amiben semmi rossz nincs, akkor én nem alszok, nem eszek, már napokkal előtte, ha eljön az a nap akkor az pedig katasztrófa, hányás, öklendezés, félelem, gyomorideg, minden játszik.:S Tudom hogy ez így nincs jól, és félek mindentől, bárhova kell menjek, félek hogy így nem fogok tudni normálisan élni mint más, eléggé gyötör ez a helyzet. Csak a családom és a barátom az akivel kijövök jól, még ez is csoda. A barátom miatt is kellemetlenül érzem magam mert ha szeretne elvinni valahova, egyszerűen nem merek elmenni. Mindig is ilyen voltam, anyukám is ilyen helyzetben van. Mi a teendő ilyenkor? Lehet hogy csak "hozzá kéne szokni" bizonyos helyzetekhez, de nem hiszem, akárhányszor esek túl dolgokon, akárhányszor megyek el valahova, ugyanúgy félek. Sokan ezt nem is képesek megérteni és fura nekik, kb hülyének néznek. Sokszor kénytelen vagyok egy nyugtatót bevenni de az nem megoldás, és nem is segít igazán.2013. máj. 23. 22:45
1/4 Antimod válasza:
Ez valami durva szociális fóbia lehet, szerintem érdemes vele szakembert felkeresni, ha már ennyire "elmérgesedett". Lehet segíteni rajta.
2/4 anonim válasza:
A legnagyobb fóbiákat az ember a saját anyjától szerezheti meg. Semmiképp sem genetika, úgyhogy ne úgy állj hozzá! Szerintem önbizalomhiány és egy szakember mindenképp tud segíteni. Ha túlságosan konok vagy ahhoz, hogy pszichológushoz fordulj, akkor kezdj el egy küzdősportot! Ha semmi másra de erre az egyre rá tudod venni magad, hogy egy ilyen körbe rendszeresen eljárj, akkor előbb-utóbb meg fog oldódni a probléma. Ezen kívül próbálj meg magaddal többet törődni.
3/4 anonim válasza:
együtt érzek veled sajnos én is ugyan ilyen helyzetben vagyok..utcára is alig merek kimenni :/ ha gondolod írhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!