Tényleg pszichológushoz kéne mennem?
Én egyáltalán nem gondolom úgy, hogy oda kéne mennem, mivel mindent tudatosan csinálok, de anyukám és a testvérem mindenképp el akarnak vinni, mert ma észrevették a vágásokat a lábamon. Én magamnál vagyok akkor is, amikor vágom a lábam, és tudom, hogy rossz, de mostanában annyi rossz dolog történt velem, hogy valahogy le kell vezetnem a feszültséget. Altatót is szedtem eddig, de arról most le akarok szokni, és ez is eléggé nehéz. Sokat sírok és kiabálok, de ettől még nem gondolom, hogy pszichológushoz kéne mennem. Én egyébként sem hiszek abban, hogy a pszichológus segíteni tud. Én tudom, hogy mi a problémám, nem kell megkeresni a bajom forrását, és az, hogy beszélgetek vele, az nem fog előrébb vinni engem semmiben.
Nektek erről mi a véleményetek? Segít, ha egy szakemberrel beszélgetek? Mert a problémát megoldani biztos, hogy nem fogja, de az segíthet, ha vele elbeszélgetek mindenről?
Nézd, attól hogy tudatosan csinálsz dolgokat, az nem azt jelenti, hogy normális, amit teszel. Nem kell elmeháborodottnak lenni ahhoz, hogy valaki pszichiáter vagy pszichológus segítségére szoruljon.
És az, hogy vagdosod magad, az nem normális dolog, az azt jelenti, hogy valami baj van veled. A sok sírás, kiabálás szintén nem jó.
És tapasztalatból mondom, hogy ha partner vagy, akkor egy szakember igen is tud segíteni!
Szerintem te abban a hitben vagy, hogy oda olyanok mennek, akik fogyatékosak, vagy valami betegségük van. Nos, igazából teljesen "normális" emberek is bőven járnak oda, ugyanis, ha nem tudják megoldani a problémáikat, abban tud segítséget adni a doki, elmagyaráz dolgokat, és rávilágít egy kicsit más szemszögből is a világra.
Bajod nem lesz tőle, én a helyedben inkább kíváncsi lennék, hogy mit tud nekem mondani, amit eddig esetleg nem tudtam.
én nem hiszem, hogy oda fogyatékosok mennek, csak azt mondom,hogy tudom, hogy mit miért csinálok, tudom, hogy mi nem oké az életemben, és ezek olyan dolgok, amiken nem lehet változtatni azzal,hogy beszélgetek mással. tudom, hogy nagyon sok olyan dolog van,amiért érdemes élni, ezért nem is akartam semmit mutatni a családomnak abból ,amiket csinálok, csak észrevették. nem akartam őket ezzel terhelni, de szerintük az egyetlen megoldás az,ha elküldenek dokihoz.
az igaz, hogy attól,hogy tudom,hogy mit csinálok még nem biztos, hogy normális,sőt, én beismerem, hogy a vagdosás egy nagyon nagy hülyeség, de nekem segít, és ezzel nem ártok senkinek.
én törekszem a megoldásra, mert semmit nem mutatok ki másoknak, mindenki nagyon vidám emberként ismer engem, és próbálok legtöbbször a jó dolgokra gondolni, csak amikor egyedül vagyok és semmi dolgom nincs, akkor belegondolok, hogy mi lenne, ha máshogy alakultak volna a dolgok ,és milyen lenne, ha azok az emberek akiket elvesztettem még mindig velem lehetnének. én nem akarok más embereket a saját problémáimmal terhelni, mindenkinek megvannak a saját gondjai, tudom, hogy senkit nem érdekel az enyém. próbálok magamon segíteni, pl vidám zenéket hallgatok (olvastam valahol, hogy ez segít) ha mondjuk sírok, vagy nagyon magam alatt vagyok, és próbálom olyanokkal tölteni az időm , akiket szeretek. viszont mostanában egyre erősödik ez az egész, nem tudok pl annyit törődni másokkal, ha a közeli barátaimmal lehetek akkor is sokszor arra gondolok, hogy bár hagynának békén, nagyon sok mindenkivel nem beszélek már, mert szinte fáj, ha kedvesek hozzám.
néha én is úgy érzem, hogy segítségre lenne szükségem, de nem vagyok benne biztos, hogy egy pszichológus tudna segíteni, mármint azért, mert beszélek róla azért nem lesznek mások az érzéseim, és a tényeken sem változtat.
"én törekszem a megoldásra, mert semmit nem mutatok ki másoknak, mindenki nagyon vidám emberként ismer engem"
Na, ez is egy probléma, amit nem is gondoltál magadról.
De, a doki nem csak elmondja, hogy mi a bajod, hanem jobb megoldásokat is ajánlhat neked, amiket nem tudtál eddig.
Hidd el, sok mindent nem tudsz, csak amiről nem tudsz, arról azt sem tudod, hogy létezik egyáltalán, például jobb megoldások a problémáidra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!