Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy lehet meggyógyulni...

Hogy lehet meggyógyulni pánikbetegségből? Már inkább csak a szorongás van, de ez hogy múlik el?

Figyelt kérdés

Párom pánikbeteg. Én nem ismerem ezt. Már rohamai nincsenek nagyon, csak kisebbek, de a szorongás az attól való félelem, hogy jön egy újabb roham, és hogy ő beteg, nagyon aggasztja, mondhatni rögeszmévé vált nála ez, napjában ezerszer eszébe jut ez a gondolat, hogy nem tud ebből kijönni, és már állandósult egyfajta szorongás nála emiatt.

Mi ez? És hogy van ebből kiút?

Mit tanácsoltok? Mik a tapasztalatotok? hogy múlik ez el végleg?

s.o.s. segítsetek, mert segíteni szeretnék neki.

2013. máj. 27. 23:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is pánikos vagyok.

Ez a szorongás nehezen múlik el.

Nekem sokat segített az önhipnózis vagy saját agymosás tök mindegy, hogy nevezzük.

Amit én tettem ellene:

-vidám dolgokat néztem, vígjátékok, Hofi, stb. Hidd el a nevetés felér egy gyógyszerrel.

-sokszor aludtam el úgy, hogy valami szép, nyugodt dologra gondoltam pl. egy csendes, napsütötte mezőre, tücsök ciripelés, virágillat stb.

-arra gondoltam, hogy finoman végigsimítok a gyomromon és érzem, hogy valami nyugalom féle árad az agyamból lefelé és egyre jobban eltünteti a szorongást a gyomromból.

Fontos még, hogy az ilyen beteg mindig tisztában legyen azzal, mi az igazán fontos és mi az, ami csak annak látszik. Meg kell változtatni az értékrendet és nem kell mindenen agyalni.

El kell fogadnia önmagát úgy ahogy van.

Mindig elébe kell menni a problémának és nem kell félni a megoldástól a konfrontálódástól. Ha hagyja lógni a levegőben akkor csak rágni fogja magát belül. A szorongás mindig valami problémától való félelem de sokszor csak úgy jön. Fontos, hogy ha nincs konkrét oka a félelemnek szorongásnak akkor fel kell tudnia oldani magában.

És az sem mindegy milyen gyógyszert szed. Nekem is eltartott mire kitalálták és beállították. Ma már jól vagyok sőt egy részéről le is szoktam.

A gyógyszer nem fogja meggyógyítani azt magának kell elkezdeni.

Valakinél elmúlik valaki egy életen át szedi. Én se tudok leszokni mert ahhoz sokáig itthon kéne lennem betegállományban és ezt nem engedhetem meg magamnak.

Akár milyen hihetetlen még az ilyen nyomorból is profitál valamit az ember.

Én azelőtt egy félénk, nyuszi, túlérzékeny lelki roncs voltam. Alig mertem megszólalni.

A betegségem rákényszerített arra, hogy küzdjek magamért, felálljak, leszarjam ha valaki akadékoskodik, stb.

Sokkal öntudatosabb, határozottabb lettem a saját védelmemben. Egész nagy pofám lett:)

Ma már egyre többször érzem, hogy nem vagyok tehetetlen nem a betegség ural engem. Nagy részben már átvettem az irányítást.

Ha jön valami roham a barátodnál fontos, hogy ne essen kétségbe, ne rogyjon magába!! Vegyen egy mély lélegzetet és nyugi. Majd elmúlik. Sokat segít a kemény önkontroll. Ha számít rá és tudja, mit kell tenni nincs baj.

Amikor én fulladtam akkor nagyon kétségbe estem ennek hatására csak fokozódott a tünet.

Egyszer aztán elgondolkodtam, hogy ha nem parázok akkor hamarabb elmúlik. Olyan nincs, hogy menten megfulladok a szerveim működnek csak az agyam hülyít és akkor?

Vettem egy nagy levegőt /meg egy szem magneb6 vitamint/ és szépen nyugiban megvártam, amíg levonult.

Ez annyira hatásos volt, hogy egyre ritkábban jött a roham egyre enyhébb volt és a végén teljesen megszűnt.

A pánik mindenkinél más tünetekkel rendelkezik. Ha van valami, amit nem értesz szívesen segítek. Persze más problémáját mindig könnyebb megoldani.

2013. máj. 28. 00:20
 2/5 anonim ***** válasza:

A szorogásból nagyon nehéz kigyógyulni, én személy szerint már egy éve küzdök vele.

Nagyon fontos a sok szeretet, a törődés, és a vidámság a környezetében, 0-24 óráig.

Én elítélem a gyógyszereket, személy szerint 45mg-ot szedek be két féléből naponta, gyűlölöm bevenni, de csak ez segít.

Az a baj hogy egy idő után felemészt a saját elméd, a folyamatos szorongás nagyon megterheli a testet, és a mentális részed is.

Én a rohamoktól már nem félek, leszarom mert tudom hogy nem fogok meghalni stb. ez a legfontosabb ezt kezelni.

Nekem még nagyon nagy segítség volt az orvosok szavai, hogy nincs semmi bajom, minden rendben volt labor, kardio, stb.

Én azt mondom hogy igyon citromfűteát, vagy vannak nagyon jó kis szorongás elleni természetes dolgok a patikákban, drazsék, cukorkák, ha nem használ egyik sem akkor jöjjön a gyógyszer, de abból is csak valami nagyon gyenge 0,25mg Xanax, mert nagyon szar leszokni róla, és nagyon könnyü hozzászokni!!

Igaz, hogy a legnagyobb gyógyszer a tiszta elme, és a boldog nyugodt környezet, sajnos ez nálam még nem adott...

2013. máj. 28. 01:11
 3/5 anonim válasza:

Van kiút ez egészen biztos!

Legtöbbször kellhet a megfelelő szakember segítsége, gyógyszer stb. Pár dolog ami nálam segített:

Kiegyensúlyozott táplálkozás (a vércukorszint ne ugráljon).

Sport és egyéb fizikai tevékenységek. Ezek általánosan is jók de önbizalmat is adnak illetve lefoglalják az elmét, kevesebb lesz a negatív gondolat.

Relaxációs technikák (autogén tréning, jóga, stb)

Illetve kezdtem rájönni, hogy:

Nem kell megfelelni másoknak.

Vállalnom kell a felelősséget azért amit teszek.

Egy csomó mindent nem szabad komolyan venni.

Engedni kell, hogy az történjen aminek történnie kell.

A szorongás alkati kérdés is. A fentiek azon is segítenek :)

2013. máj. 29. 13:47
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sokat segitettetek, megpróbáljuk megfogadni őket. Inkább az a nehézség, hogy nincs irány, amin elinduljunk, kihez forduljunk, igy csak céltalanul, sarokba szoritva küzd vele, reménytelenül, elszomorodva, hogy sose fog ez neki elmúlni. Nem tudjuk merre induljunk, mit alkalmazzunk, a lelkizést, gyógyszert esetleg akaraterőt, vagy mindet egyszerre. Jó lenne egyedül megküzdeni vele, de úgy látszik kell a segitség, amit nem tudunk hol kaphatnánk meg, mert a Sote volt az eddigi reményünk, de onnan elutasitották, és azt sem értjük hogy miért. Járt már valaki igy? van valami indok, vagy magyarázat, hogy kiket nem vállalnak el, és miért? igy marad az hogy egyedül küzdünk vele, vagy megy valami magán dokihoz.
2013. jún. 1. 12:58
 5/5 anonim ***** válasza:

A háziorvos ad beutalót pszichiáterhez meg kell próbálni. Ez a legegyszerűbb, legelérhetőbb módszer.

Ő biztos rá tud világítani a dolgok lényegére, leásnak együtt a probléma gyökeréig, ad egy kiindulópontot, hogy hol és hogyan kell elkezdenie a gyógyulást.

Egy pár alkalmat megér de a teljes gyógyuláshoz sokszor kell elmenni.

2013. jún. 1. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!