Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez? Miért félek...

Miért van ez? Miért félek ennyire?

Figyelt kérdés
Nagyon hülyén fog hangzani, amit most fogok írni, de már egyszerűen nem bírom tovább.rettenetesen félek a pókoktól, még ha egy nagyon picit is meglátok, már sikítok. a szobám fala tele van poszterekkel, fényképekkel az ágyam felett/mellett. az utóbbi egy hónapban sok pók volt a szobámban, és egyszer egy nagy pók rám mászott. (ismétlem NAGYON félek tőlük.) nos az a helyzet, hogy mióta ez megtörtént mintha azt hallanám (csak éjszaka) minden felől, hogy pókok mászkálnak a falon.. volt olyan, hogy hajnali 3-ig fent voltam, és csak utána tudtam elaludni mert már annyira fáradt voltam. ilyenkor mindig körbenézek, semmit nem látok. ezután egy ideig nem hallom, utána megint hangokat hallok, és olyan érzésem van mintha rámesne egy bogár/pók, vagy rajtam mászkálna.. mikor érzem, hogy 'rámesik' akkor úgy megrezzenek mint hogyha zuhannék álmomban .. megpróbáltam már azt is hogy bekapcsolva hagyom a tv-t, hogy ne halljak semmit, vagy zenét is hallgattam már, de akkor is hallok mindent.. többször is volt már hogy lementem a nappaliba aludni, ÉS OTT IS UGYANÚGY HALLOTTAM.nem tudom mi van velem de egyszerűen minden éjszaka rámjön ettől a sírás annyira félek... segítsen valaki, nagyon rossz érzés, lehet hogy megzakkantam??!? normális válaszokat, valaki légyszíves !!

2013. máj. 13. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Szembe kell nézni a félelemmel, keres egy pókot és fogd meg. Jobb módszer nem hiszem van ennek a félelemnek a leküzdésére, amúgy Magyarországon nem él halálos mérgű pók, úgy hogy csak nyugodtan.

Ha a csipestől félsz akkor hagyd hogy megcsípjen.

2013. máj. 13. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is félek/féltem a pókóktól, de ha belegonoldsz ő is ugyanolyan élőlény mint te, és sok más élőlény. Ő is azért vana bolygón hogy éljen. Bele kell gondolni hogy vajon miért félsz a pókóktól? Mert 8 lábuk van vagy mert feketék? Pókók jobban félnek az embertől. És inkább megvéd téged a sok szúnyogtól.
2013. máj. 13. 19:43
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, hátha sikerül legyőznöm:))
2013. máj. 13. 20:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Először is, a pókok nem csípnek, hanem marnak. Kedves Kérdező, téged azért nem marnak meg, mert nem tudnak megenni. Tudni illik, a pókok csak a táplálkozásnál marnak. Téged nem tud megenni, ezért nem mar meg. Te is csak akkor harapsz, hogy, ha eszel. Magyarországon nincs szabadon élő halálos pókfajta, kivéve magánlakásokon. Amikor az enyémeimet sétáltatom magamon, nem marnak meg, és sohasem mutatnak agresszióra utaló jeleket. És nem azért, mert én vagyok a gazdájuk, hanem azért mert csak pókok. Ha rádesett egy pók, akkor az egy nagy véletlen. Ha zenehallgatás közben is hallod a hangokat, akkor igazából nem hallod őket. De ha tényleg vannak ott pókok, akkor sem hallhatod őket, mert a legnagyobb tarantulám is hangtalanul mászik. Semmilyen veszélyt nem jeletnenek. Az egyetlen kellemetlen dolog amit csinálnak, az az, hogy séta köuben folyamatosan engedik a hálót a kezemre. A hangokat, pedig nem hallod, ha ezt felfogod, akkor nincs gond. Ha mégis hallod őket, akkor nem fogtad fel (100% ban hasznos válaszokat adok)
2013. máj. 14. 22:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Velem is ugyan ez volt a helyzet,én még kisebb voltam,este volt,és anyáék ágyában feküdtem,néztem a TV-t,a tető ablak nyitva volt,és valami fekete "izé" lebegett felettem,azt hittem,hogy egy légy,le akartam csapni,de egyre közelebb ereszkedett,és nem is úgy mozgott,mint egy légy. Akkor döbbentem rá,hogy egy pók... Üvöltöttem,mint állat,felugrottam,de már majdnem az arcomnál volt...

Azóta nagyjából megbarátkoztam a gondolattal,belegondoltam,hogy miért is félek tőlük. Még most sem tudom pontosan,de ha belegondolsz,meg aba,hogy ők is csak élőlények,és tuti,hogy nem hiába léteznek,akkor az egy kicsit enyhít a félelmen.

Ha bevállalós vagy,akkor fogj meg egyet,simogasd meg a potroháját,vedd a kezedbe,engedd,hogy mászkáljon rajtad.

Én még nem mertem,pedig már rengetegn mondták,hogy ez az egyetlen módszer.

Sok sikert! :)

2013. máj. 16. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!