Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek, hogy a pánikroham...

Félek, hogy a pánikroham előjön majd az érettségin is. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A háziorvosom nem veszi igazán komolyan ezt, pedig legutóbb majdnem mentőt hívtam már... Csak huma-pronolt szedek néha, bétablokkoló, lassítja a szívműködést és kicsit megnyugtat, de ennek a veszélye, hogy nagyon leeshet a vérnyomásom. Mit tegyek, ha rámtör egy pánikroham az írásbelin vagy a szóbelin?
2013. ápr. 28. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Tudatosítsd azt, hogy az ég világon semmi nem történhet veled. Le akarsz érettségizni, ez ok. Ha nem sikerül, akkor mi lesz? Semmi. Kapni fogsz levegőt, nem halsz éhen, és még mindig leszel. Ez csak egy szerep, ne vedd túl komolyan.
2013. ápr. 28. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Erősítsd fel az agyad alfa hullámait.
2013. ápr. 30. 20:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Cserélj háziorvost, mert ez egy tapló. Szt is orvosnak kéne tisztázni, hogy ezek egyáltalán valóban pánikrohamok-e. Addigis keress egy homeopatát, azok is tudnak szereket ami nyugtat vagy enyhíti a vizsgadrukkot vagy a pánikot, és nincs szedáló mellékhatása, ami érettségi időszakban nem hiányzik neked. Léteznek enyhe nyugtató teakeverékek is, próbáld esetleg ki őket
2013. máj. 2. 12:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Menj el gyorsan pszichiáterhez és írass fel vele xanaxot!

vagy segíthet még amcskamenta tea és kamillavirágzat is napi 3 csésze/2 gramm

2013. máj. 5. 19:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Vegyél gyorsan hatalmas levegőt,és lassan fújd ki.Olvastam hogy egy nőnek a mentő ezt tanácsolta.Amúgy nekem is voltak pánikrohamaim 2éve de az orvos írt fel Asentrát 50mg-at és 2hét mulva elmult,de a gyógyszert azóta is szednem kell. Sok sikert!:D
2013. máj. 5. 22:58
 6/7 Karenjeans87 ***** válasza:
előszőr is ne idegeskedj főlősleges, vedd úgy, mintha csak egy átlagos iskolai óra lenne nem élet halál kérdése az ötös, az egészséged fontosabb vizsga előtt aludj el időben, sokat járj friss levegőre, ha ideges vagy citromfű tea, a vizsgára hozz elég kaját hogy ha netalán leesne a vérnyomásod egyél savanyú uborkát. Hozzáállás kérdése tanultál akkor nincs ok a pánikra 100% hogy sikerül.
2013. máj. 12. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem az segített, hogy a nővérem elkísért a szóbeli napján a suliba. Azt hiszem, ő jobban izgult miattam, mint én, annyira átérezte a helyzetem. Mielőtt beléptem volna a kapun, kaptam tőle egy nagyon hosszú ölelést, az meg is nyugtatott... Kicsit olyan érzés volt, mintha háborúba indultam volna :D

Neked is valami hasonlót tanácsolnék. Bármennyire távol állsz a családodtól, a fontosabb helyzetekben lehet rájuk számítani, mint ahogy a hóviharban is összefognak az emberek :)

Én magam is nagyon szorongó ember vagyok, de nem mertem beszedni semmilyen gyógyszert, mert féltem, hogy elájulok vagy összezavarja a gondolkodásom.

Koncentrálj arra, hogy jó tételeket fogsz húzni, hogy a tanárok - ha tanultál, ha nem - olyan lágyszívűek lesznek, mint még soha, és reménykedj, hogy mondjuk valami etika szakos tanár lesz a vizsgabiztos :)

Jó, ha eszel valamit előtte, mert egyrészt nem fog korogni a gyomrod, másrészt lesz az agyadnak energiája gondolkodni. Egy banán ilyenkor jól jöhet. A vizsga reggelén már nem nagyon érdemes lapozgatni a tételsort, bár biztos vagyok benne, hogy mindenki azt fogja szorongatni a kezében... Én speciel emelt érettségire való bejutás előtt valami Darren Shan könyvet olvasgattam.

Hogy sikerültek az írásbelik?

2013. máj. 13. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!