Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Súlyos szociofóbia (? )

Onlyme kérdése:

Súlyos szociofóbia (? )

Figyelt kérdés
Pár éve jött rám ez az egész dolog, előtte semmi ilyen gondom nem volt. Boldog fiatal korom volt barátok, barátnők ilyesmi. De véget ért az első komoly kapcsolatom ami 3 évig tartott és én innen számolnál hanyatlásom kezdetét. Röviden: Pár éve igen komoly szorongással és szociofóbiával küzdök ami ahogy visszaemlékszem pár igen rossz lelki állapotban átvészelt hónap után jött villámcsapás szerűen. Azóta ha például a buszon vagy nagyobb tömegben kell lennem azt érzem mintha mindenki engem nézne. Nemtudok szemkontaktust tartani és egész testben remegek, a fejemet sem tudom normálisan mozgatni. ha mondjuk idegen személyekről van szó, gombóc lesz a torkomban és összevissza makogok ami azelőtt nemvolt. Ha egyedül vagyok akár itthon is akkor is érzek egy fajta szorongást, remeg a testem, feszült vagyok. Megpróbáltam már sok dolgot, hogy leküzdjem de valahogy más személyiségre és gondolkodás módra térek át ha szembe kerülök a helyzettel. Nem beszéltem vele még senkiről de már nagyon unom hogy a szemem láttára megy tönkre az életem és semmi akarat erőm sincs amiből régen rengeteg volt. Ötletek? Esetleg valaki küzd hasonló dologgal?

2013. máj. 9. 19:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Pszichiáter vagy pszichológus.

Nekem is az segített.

2013. máj. 9. 19:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Elsősorban pszichológus segíthet.

Én meg jelenleg a hozzátartozóimon kívül minden embert utálok akivel ma csak találkoztam. Ez van.

Sajnálom, hogy ilyen tüneteid vannak. Többnyire én sem szoktam szemkontaktust tartani, ilyenkor ha csak lehet nem is foglalkozok a körülöttem levőkkel...

2013. máj. 9. 20:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is pontosan így vagyok evvel,tudom milyen...

Nagyon rossz,olyan mintha félnék mindenkitől,állandóan remegek mikor valaki rám néz...nem épp mindig de már nagyon sokszor volt már ilyen,most egy kicsit helyrejöttem,régebb még ha a szüleim is vagy a legjobb barátaim is rám néztek akkor is remegtem,féltem stb.

2013. máj. 10. 16:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Hasonlóan vagyok én is annyi különbséggel hogy a sok ember engem nem zavar ha számomra passzívak pl egy focimeccs 10-20 ezer ember is lehet, de mondjuk egy osztálytalálkozó 15 fővel már ájulásközeli állapot lenne nekem.Állásinterjún is mindössze 1 max 2 ember várt de remegtem izzadt a tenyerem meg a hátam.Sőt figyelni kellett a beszédemre is hogy ne remegjen a hangom :)

A fejremegés meg nálam akkor van ha valami hirtelen stresszes dolog történik társaságban pl egy összeszólalkozás.Ilyenkor csak lassan remegve fordul a fejem vagy pedig ha a kezemmel irányba állítom :D

2016. nov. 11. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!