Ismer valaki Budapesten olyan keresztény pszichológusnőt, aki hatékonyan tud segíteni egy szociális szorongással küzdő, félénk embernek?
mért számít, hogy keresztény vagy sem??? az is számít esetleg, hogy mennyire aktívan gyakorolja a vallását? vagy csak nem szereted a zsidókat, az arabokat meg a keletieket vagy az ateistákat?
nem hiszem, hogy a pszichológusok a vallási nézeteikkel "reklámozzák" magukat, mellékesen ez mindenki magánügye, szóval gyanítom, hogy nem a betegeivel, hanem a személyes ismerőseivel vitatja meg az ilyesmit, ránézésre meg nehéz megmondani valakiről, hogy keresztény-e
Bármilyen nézetű is legyen, nem fogja zavarni, ha te mást gondolsz. Köze sincs a vallásnak a szorongás kezeléséhez :)
Kedves Válaszolók!
Azért fontos, hogy keresztény legyen ( gyakorló ), mert így jobban meg fog érteni engem, és egy pszichológusnál ez a legfontosabb! : )
ajjaj.....
nyilván az a legfontosabb, de a nem keresztény is megértheti a keresztényt!
Nem foglalkoztatott a vallás, mikor elkerültem egy terapeutához 14 évesen. "Szociális fóbiás" voltam a pszichológia szavai szerint. Néha, egy-egy alkalommal, pár dologról keresztény fogalmakban beszélt. Így azt is jobban megértettem amit mond, és az egész világ megértésében segített ez, meg persze az egész terápia. Azóta foglalkoztat a kereszténység, igaz más vallások is, de ez most nem lényeges. Szóval én megértem a kérdezőt. Pont a válaszolók hozzáállásából látszik hogy mennyire fontos, főleg ilyen esetben, tisztában lenni a kereszténységgel. Ha azzal nyitna a szakember hogy minden vallás baromság, vagy hogy a keresztények így meg úgy, semmit se segítene.
Az én ötletem mindenesetre az, hogy pszichológushoz ne menj, buták mint a föld. Egy pszichiáter többet ér.
Kedves Utolsó!
Köszönöm a megértő hozzáállásodat. Szeretném megkérdezni, hogy miért pszichiátert ajánlottál. Én úgy tudom, hogy azok leginkább tablettákat írnak fel, és nem sokat beszélgetnek. vagy neked más a tapasztalatod?
Kedves Kérdező!
Dr. Hélisz Katalint tudom ajánlani, aki keresztény lelkigondozó, mentálhigiénés szakember. A MEKDSZ (Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség) irodájában "rendel": www.mekdsz.hu/index.php/hu/kapcsolat-menu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!