Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet az hogy genetikailag...

Lehet az hogy genetikailag kódolva van valakibe, sejtszinten hogy vesztes, lehangolt, önbizalomhiányos, életképtelen?

Figyelt kérdés

Vagy az édesanya kivűlről kapott sok negativumot, ami rossz érzéseket váltott ki belőle, és azért lett ilyen a gyerek, vagyis én?

Vagy tudatalattiában ragadtak meg a negativ frusztrációk, vagy az hogy nem akart volna...vagy neki voltak problémái lelkileg, az egész lényről beszélek, ezért irok a sejteket, hogy kódolva voltak ezek bennem,hogy negativ vagyok nagyon?

2013. máj. 9. 16:04
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Bizonyos pszichés betegségekre való hajlam örökölhető de ez csak egy kis része, pár éve felmerült hogy pl a szoptatás hiánya öröklődő dns metillációs változásokat okoz amik a depresszióért felelősek de ez nem teljesen értett még.

A lényeg hogy az öröklött részen túl nagyon fontos a környezet és az egyéni hozzáállás is. Szóval lényegében hajlamot örökölhettél de az hogy ez mennyire fejeződik ki a közvetlen környezetedtől (család) és a te hozzáállásodtól is függ.

2013. máj. 9. 16:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Dehát csak benne fejlődtem ki, és ideges tipus nagyon, és irtó érzékeny....nem hiszem hogy csak csekély része függ..a többi rész a környezettől..nem hiszem..
2013. máj. 9. 16:27
 3/6 anonim ***** válasza:

A depresszióra való hajlam öröklődhet, DE attól még nem törvényszerű, hogy az is leszel! Sokat számít a szülők példája és a gyerekkori élmények is.

Még ha véletlenül "genetikailag kódolt" vagy is, akkor sincs veszve semmi :-) Egy bizonyos határon belül tudsz változtatni a viselkedéseden, a gondolkodásmódodon. Talán nem ártana elsajátítanod egy újfajta életszemléletet... de egy pszichológus többet tudna ebben segíteni.

2013. máj. 9. 20:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem sincs önbizalom túltengésem,pedig semmi okom arra,hogy lejjebb értékeljem magam.Nem vagyok önbizalom hiányos,de még van mit fejleszteni.
2013. máj. 23. 17:19
 5/6 anonim válasza:

ezek általában olyan gondolati minták amik jó mélyen a tudatalattiban rejenek. sokszor a szexualitás is

közrejátszik, valamint az apa és az anya mintája is.

2013. jún. 17. 11:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Szexualitâsban hogyan nyilvànul meg,hogy érted!
2013. jún. 22. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!