Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok ilyen, miért...

Miért vagyok ilyen, miért látom ezt az emberekben?

Figyelt kérdés
Egyszerűen csak jófej akarok lenni egy emberrel,de sokszor azt érzem,hogy nem sikerül. Manapság már egyszerűen nem az az általános,hogy valakivel úgy jöjjön össze az ember,hogy hosszasan beszélget,hanem napok alatt,úgy,hogy szinte nem is ismerik egymást. Ezt érzem néha,hogy ezzel a normális,régimódi stílusommal őrületbe kergetem az embereket,nekem ezt tanították,ezt érzem normálisnak,miért akkora probléma ez? Néha kevesebb életkedvvel állok hozzá dolgokhoz,mint egy háborút megélt idős ember. Én érzem magam szarul,ha megfordul a gondolat a fejembe,hogy elhívom x-t,hogy találkozzak vele. Miért van az,hogy nem bízok az emberekbe, és ilyen passzívan (nem összetéveszteni a bunkóval) állok hozzájuk? 16 évesen még nem láttam sokat, de egyszerűen negatív véleményem van az egész társadalomról,mert ha nem állsz be a sorba, le sem fognak szarni.
2013. máj. 6. 23:16
 1/5 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve,hogy ilyen hozzáállással elég nehéz kialakítani egy párkapcsolatot.
2013. máj. 6. 23:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Talán érettebb vagy a korodnál. Kialakult értékrended van, és nem állsz be a sorba csak azért, mert az a trend. Sokan szerintem azért csinálják, mert cikinek érzik, ha nem állnak be a sorba. Pedig az a ciki, ha valamit pusztán divatból, belső meggyőződés nélkül teszünk.

16 évesen negatív véleményed van a társadalomról? Hát erre mit mondjak? Nekem is, pedig 2-szer annyi idős vagyok mint te.

Azért ne add fel, mert vannak még hozzád hasonló gondolkodású emberek, őket kell megtalálni.

2013. máj. 6. 23:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, sokan vagyunk régimódiak, akik ódivatúan találkoznak, hosszan beszélgetnek, és nem a fb-on, okostelón, arénaplázaszupermoziban éljük az életünket.

16 évesen én is azt gondoltam, hogy a suliban a társadalom hű mását találom, de idővel rájöttem, hogy nem, sokkal több hozzám való embert találok, mint gondoltam...

2013. máj. 6. 23:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2013. máj. 6. 23:39
 5/5 anonim ***** válasza:

A gondolkodás nagy ártalom, már ezt is megtapasztaltad.

Lépj túl, ne gondolkodj annyit mert csak magadat hajszolod az őrületbe. Kövesd az áramlást, vedd fel mások ritmusát - ez nem azt jelenti hogy közben ne maradj önmagad.

16 évesen ez nekem sem ment.. de belejön az ember.

2013. máj. 7. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!