Miért van az, hogy én minden ismerősömet sikeresebbnek, boldogabbnak látom magamnál? Meg az is zavar, hogy az állítólagos barátaim le sem szarnak, a facebookon se like-ol tőlem soha senki semmit, csak nagy ritkán. Ekkora csődtömeg lennék?
Azért van, mert önértékelési zavaraid vannak.
De most komolyan, oda süllyedt ez a világ, hogy valaki az alapján ítéli meg magát, hogy mennyi lájkot kapott a fészbúkon?
utolsó vagyok, régen én is így éreztem....de sikerült kilábalnom belőle, sztem kezdd ezzel a könyvvel, nekem nagyon sokat segített: [link]
ha nincs rá keret vagy nem tudod megszerezni írj egy e-mail-t privátban
én is voltam ilyenben! Ez borzasztóan nyomasztó érzés, én megértelek mert átmentem ezen! de tudnod kell, hogy ezek nagyon torz érzések. Nagyon eltorzult énképed, és a világképed játszik veled! ez egy komoly baj, ami a pszichében keletkezik. Egyszerűen rosszul látod magad és a többieket. én elhiszem hogy te így látod, de tudnod kell, hogy ez lehetne másképp is! Nekem úgy sikerült ebből kilábalnom, hogy kerestem új környezetet magamnak, úgymond embereket váltottam magam körül, és az újaknál vigyáztam, hogy ez ne alakuljon ki. Vigyázz mit mondasz magadról mások előtt, mert miután beszéltél magadról, ők majd elkezdenek téged úgy látni, aztán úgy is állnak hozzád, és az ő hozzáállásuk alapján kialakul a magadról torz képed, de gondold el, hogy ez az egész igazán tőled indult, és hány olyan szűrőn ment át, ahol a kép torzult?
Lehet hogy ez elmenekülés, hogy környezetet váltottam, de abból már nem tudtam kijönni, mert nem tudtam megváltoztatni a rólam kialakult képet. Pl. előtte nem tudom miért mindig mindenkit magam elé engedtem az ajtónál, aztán az emberek rászoktak, és visszaéltek vele, aztán mindig engem hagytak utoljára, és elém vágtak. Iszonyatosan idegesített ez, pedig magamnak csináltam. Azóta mindig vigyázok, hogy mindig ne engedjek előre másokat, én is próbálok előnyt szerezni magamnak. azóta nincs is önbecsülési problémám. Neked is rá kell jönnöd, hogy hol okozod ezt magadnak, és azon kell változtatnod. Ha más nem, válts környezetet, embereket, barátokat, akik között hátrányban érzed magad. Olyan emberek között nem kell lenni, akik nem szeretnek. Nem kell olyan szekér után futni, ami nem vesz fel. ez ennyire egyszerű. sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!