Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon mélyen vagyok, nem...

Nagyon mélyen vagyok, nem látom a kiutat, mi segíthet? 18/L

Figyelt kérdés

Már egy éve nem tudok kijönni a depresszióból, pszichológushoz is járok, de nem segített sokat. A barátaim elhagytak, mert elvette az eszüket a szerelem és egyszerűen elfelejtettek engem. A szüleimmel jó a kapcsolatom, ők is próbálnak segíteni. Barátom(fiú) sincs, pedig nem vagyok csúnya, se buta, csak zárkózott.

Tele vagyok negatív gondolatokkal, élni sincs nagyon kedvem.

Ti mit tudnátok javasolni?

2012. nov. 27. 21:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Nincs valami olyan dolog, amit nagyon szeretsz? Vagy van valamihez tehetséged? Vagy nincs kedved belekezdeni új dolgokba, pl. megtanulni hangszeren játszani?

Bármit, amit megtudnál szeretni, akár tánc ilyesmi. Társaságban kéne lenned, és nem elzárkózni, eléggé megtudja keseríteni az ember életét.

Mi a gond? Miért lettél magányos?

2012. nov. 27. 21:58
 2/10 Dogmatix91 ***** válasza:
100%
Mozdulj ki otthonról, ismerkedj, beszélgess sokat. Motiváld magad, találj ki valami hobbit (nyilván ne a bélyeggyűjtést), aminek segítségével új embereket ismerhetsz meg. Történt valami konkrét dolog, ami miatt depressziós lettél? Sokat segíthet, ha kibeszéled magadból őszintén, nem egy olyan embernek, aki ezért pénzt kap. Biztos van ismerősöd akivel jóban vagy. Mosolyogj akkor is ha nincs rá okod (ezzel nem azt akarom mondani, hogy rejtsd el az érzéseid), de egy idő után jobb lesz a közérzeted is :)
2012. nov. 27. 22:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm szépen a válaszod!

Nincs igazán tehetségem semmihez sajnos.:(

Azért lettem magányos, mert ahogy nőttünk és nőttünk egyre jobban kiütközött a különbség a barátnőim és köztem, ők egészen más mentalitásúak, más az értékrendjük, a gondolkodásmódjuk és az életvitelük.

Viszont én eléggé "mászkálós" típus vagyok, szeretek ide-oda menni hétvégenként, szeretek bulizni, csak ugye most nincs kivel. Nincs akivel őszintén beszélhetnék a kortársaim közül.

Ezeken a dolgokon nem tudok túllépni és ez megkeseríti az életem.

2012. nov. 27. 22:05
 4/10 Dogmatix91 ***** válasza:

Olyan nincs, hogy nincs semmihez sem tehetséged! Csak még nem jöttél rá, hogy miben vagy az :)

Én egyébként nagyon szeretek olyanokkal beszélgetni, akik teljesen másképp látják a világot, mint én. Egyáltalán nem vagyok vallásos, mégis szívesen beszélgetek a vallásokról is akár (nyilván nem ez a fő téma általában :D ). Nyitottnak kell lenni. Nekem sincs rengeteg ismerősöm, de akivel eddig megismerkedtem azzal mind jóban vagyok, vagy legalább semleges viszonyban :) Mindenkivel meg lehet találni a közös hangot, hiába más az értékrendjük vagy életmódjuk. Korodból ítélve, most fogsz érettségizni, ha mész egyetemre akkor legrosszabb esetben is 1 nyarat kell kibírnod és rengeteg új barátnőd/barátod lesz. Ha győri vagy összefuthatunk egy forralt borra :DD

2012. nov. 27. 22:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Gondolom nem vagy olyan felszínes mint a többiek és ezért nem találsz barátokat. Szerintem sokkal megértőbb lehetsz mint mások, így menni fog ez. Kicsit légy körültekintőbb a közösségekbe ahol jársz, suli, különóra ilyenek. Próbálj ne befordulni, picit erőltesd meg magad, kérdezz, érdeklődve hallgasd végig a másikat, legyél nyitottabb, és próbálj olyanokkal is beszélgetni, akik valami miatt nem szimpatikusak. Lehet teljesen megváltozna a véleményed róluk ha igazán megismernéd őket. Kitudja még rokonlélekre is találhatsz.

Azért ajánlanám, hogy próbálj ki bármi mást. Akár ilyen extrémebb dolgokat: [link]

Hidd el így előre mindenki azt gondolja, jézus mi ez, fúj ne. Amúgy nagyon szép alakot lehet vele nyerni, és igazán művészi és csajos.

Komolyan mondom, kezdj bele valamibe, ami igazán mélyen leköt, vagy menj el bungee jumpingolni. Adrenalin oldja a depressziót, nekem bejött :) Nem feltétlenül kell ilyen dolgokba belevágni, de a lényege az lenne, hogy új embereket tudnál megismerni. Fel a fejjel! (első voltam)

2012. nov. 27. 22:26
 6/10 anonim ***** válasza:

A többiek már szinte mindent leírtak, amit tanácsolni tudhatnék neked.

Keress valami hobbit, ami leköt. Nincs tehetséged semmiben? Kit érdekel! Nem olyat kell találnod, amiben tehetséged van, hanem ami tetszik neked és élvezettel csinálod. Mellesleg minden művészeti ág tanulható egy bizonyos szintig. Ha semmi tehetséged a zenéhez, akkor is megtanulhatsz zongorázni, gitározni, stb. Persze világhírű zenész nem leszel, de nagyon jól fogsz szórakozni. :) Ugyan az igaz minden másra is, pl a rajz, írás, stb. Minden tanulható.

A másik meg az ismerkedés. Legyén nyitott, ismerj meg új embereket, akik közelebb állnak hozzád. Vannak ilyenek, ne félj. A leírtak alapján egyszerűen az a gondod, hogy felnőttél, a gyermekkori barátaid megváltoztak, de nem lettek helyettük mások.

Végül egy jó tanács a zárkózottság ellen: Az emberek nagy részének sz*rd le a véleményét. Nem lehet mindenki olyan mint te. Lesznek, akiknek nem jössz be, lenéznek, beszólnak stb. Az ilyeneket nem kell a szívedre venni. Csak annak a véleményére adj, aki számít vagy aki neked fontos. Bízz önmagadban. Ha ezt meg tudod csinálni, sokkal kevesebb dolog ronthatja el a kedved. :)

Viszont a ló másik oldalára se ess. Bizonyos emberek véleményét azért hallgasd meg, akár jó, akár rossz.

Itt egy kis önbizalom fokozó :)

http://www.youtube.com/watch?v=L47a_BAhp0c

2012. nov. 27. 23:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem is 17-18 évesen kezdődött a depresszióm. Mivel nem csinálhatom azt amit szeretek a ro@dt pénz miatt ezért állandóan itthon kell lennem már vagy 3 éve nem sportolok, nem játszok hangszeren, nem bűvészkedek, stb... CSak alszokés gépezek esetleg tanulok. Most már 20 éves vagyok odáig jutott adepresszióm, hogy inkább ki se mondom. Ma is csak azért jöttem fel erre az oldalra mert muszály volt írnom. Nekem még joibban megnehezít hogy a szüleim semmiben sem támogatnak, nem tudok velük beszélgetni lekussolnak stb... Mai világban kinek élni kedve egyáltalán, ezen gondolkozok már egy éve... Felkelünk ha van pénzünk akkor elmegyünk vaalhová, vagy ha nicns iskolába vagy munkába robotolunk hazajövünk eszek gépezek alszok. Így megy ez már 8 éve nálam. Semmi újdonság nincs az életemben. Nem értem el semmit semmiben sem.
2012. nov. 28. 03:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok még. Én egyébként fiú vagyok nem lány.
2012. nov. 28. 03:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Én azt tanultam az iskolában, amit szerettem. Na jó, nagyon sok mindent szerettem és nagyon sok minden szerettem volna lenni. Kiválasztottam közülük azt, amiben jó is vagyok és pénzt is hoz. Így lettem programozó.

Élveztem már a tanulmányaimat, és élvezem most a munkámat is. Elvégre azért választottam, mert szeretem. Nem mellesleg jól fizet.

Mellette olvasok, gitározok, néha rajzolok vagy otthon is programozok. Hétvégenként kocsma vagy buli a haverokkal (ritkán rúgunk be), időnként valami nagyobb összejövetel.

Ráadásként a barátnőmmel lakok együtt.

Mindenkinek meg kell találnia a saját útját, amin boldog lehet. A trükk az, hogy nagyon sokat kell dolgozni vele, hogy elérd.

Ha nem tetszik a robot munkád, tanulj ki valami mást. Hétvégén tanulsz, hét közben meg dolgozol, hogy finanszírozd a tanulmányaidat. Nagyon kemény lenne, de egyrészt szeretnéd, amit tanulsz, másrészt utána szeretnéd a munkádat.

2012. nov. 28. 08:33
 10/10 Dogmatix91 ***** válasza:
7-es! Pénz nélkül is jól tudja magát érezni az ember. Azért azt ne mondja nekem senki, hogy azért gépezik egész nap, mert nincs pénze elmenni sportolni. A futás ingyen van, ha van bringád akkor az is, el lehet menni játszótérre is edzeni (hidd el elég sokan csinálják). A hangszer más tészta, mert egy normális hangszer nem olcsó mulatság, ha csak nem triangulumozni akarsz :D
2012. nov. 28. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!