Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nektek mennyi idő kellett,...

Nektek mennyi idő kellett, hogy úgy éreztétek, hogy a Frontin hatott?

Figyelt kérdés

Az érdekelne pontosan, hogy ki hogyan szedi és mire, neten olvasgattam erről, de megvallom őszintén nem tudok kiigazodni, mert mindkét oldalról hallok véleményt (tehát hogy alkalmakként és hogy kúraszerűen), nekem összvissz egy tünetem van vizelési inger, estére lett 1 db 0,25-ös felírva (háziorvos írta ezért is kérdezem), mert már szinte folyamatosan fennáll ha kimozdulok, sose volt mentális betegségem így gőzöm sincs mitől van ez fizikait pedig már mindent kizártunk, szeretném ha tünetmentes lennék végre, mert ez kész téboly, és igen próbálkoztam más úton is, de sajnos kevés a türelem máshoz, mert lassan vizsgaidőszak. Ha legalább tünetem elmúlna vagy gyengülne akkor tudnék menni terapeutához, de így lehetetlen. Már annyi módszert kipróbáltam semmi nem hatott...végére akarok kerülni, akaraterő meg van csak mikor tudja az ember, hogy kötelezettségei vannak és oktatóknak se lehet azt mondnai, hogy "bocs hát ez van, add már meg a jegyet." Biztos aki ezt olvassa ezt átérzi, hogy bármilyen betegsége volt előbb próbálta halogatni. Én is nyárra terveztem, de természet közbeszólt...ebben még bízok, de nem tudom, hogy kúraszerűen ha szedem mennyit javítana, illetőleg mikor fejti ki a hatást ez a gyógyszer. Segítsetek kérlek, bármilyen választ szívesen fogadok!

20F

2013. máj. 5. 12:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak azt kell tudnod, hogy a frontin csak egy nyugtató(xanax). Szóval én igazából nem értem, miért írt fel neked orvos ilyet. Jóllehet, van görcsoldó hatása és emiatt írhatták fel. Tudod, pszichoterápiával én azt gondolom, hogy nem lehet kezelni ilyen vegetatív folyamatokat. Gondolj csak bele. Ha elédállok és elkezdek nyalogatni egy citromot, nyam nyam szööörcs nyamm; meg tudod parancsolni az agyadnak, hogy nem, nem nyáladzok?!:) Le merem fogadni, hogy attól összefutott a nyál a szádban, hogy elolvastad! Mond, ha nem így van!:) Nos, pont ez a helyzet a te eseteddel is. Én azért tanácsoltam az antidepit; mert sok olyan van köztük, ami kevésbé viselkedik antidepresszánsként (mondjuk úgy, hogy nem is nagyon használják arra, csak terápiás esetekben), de pl vizelettartási problémákat, álmatlanságot, krónikus, ismeretlen eredetű fájdalmakat kezelnek vele, már gyerekkortól! (Ott pl. az ágybavizelés szokott problémás lenni). Egy szó, mint száz; én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy a frontin igazából csak görcsoldó és nyugtató, not much:) És mint ilyen, nem fog kihúzni ebből a slamasztikából:(

2013. máj. 10. 12:51
 22/24 A kérdező kommentje:

Szia köszönöm a választ! Én sem értem - így kommentek alapján - miért ez lett felírva, de idővel kiderül. Bár beszéltem pszichológusokkal ők is említették, hogy kezeltek már beteget csak Frotinnal. Szeretnék túlleni az egészen, de ez szerintem látszik is. Terapeutához is el akarok menni, mert úgy érzem minden lehetőséget ki kell használnom, ha végleges megoldást szeretnék. Tanulmányaim miatt most nincs időm orvosokhoz rohangálni főleg nem bepróbálni valamilyen gyógyszert. Ha túl leszek rajta akkor a te általad említett gyógyszert is szedni fogom ha szükséges illetve szerintem fel is fogom említeni orvosnak, túl akarok rajta esni, szerencsére nem vagyok gyógyszerre rászokós így ezen nem is aggódom. Citrom dolog bejött, és igen ez akkor jön elő ha rágondolok vagy valamilyen dolgot látok, eszembe jut.

Én ágybavizelésről Ditropant szoktam hallani. Ha megtennéd ajánlhatnál pár gyógyszermárkát.

Ettől pedig nem félek Frontinra eddig se szoktam rá, úgy érzem kicsit használt eddig, szedem még, szerencsére akaratos típus vagyok remélem ez kilábal a dologból ideiglenesen.:)

2013. máj. 10. 16:44
 23/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Nézd, ajánlani nem mernék semmit itt, mert mindenki másképp reagál a gyógyszerekre; de azért van egy "élvonalbeli" gyógyszerhalmaz, amit lehet használni. Persze figyelembe kell venni a hatás-mellékhatás mérleget is. Priviben szívesen írok, ha gondolod; egyébként pszichiáter vagyok; de nem praktizálok:-)

2013. máj. 12. 21:37
 24/24 anonim ***** válasza:
Ha szorongás, vegetatív labilitás okozza nem feltétlenül rossz a frontin, az antidepresszáns is vagy hat, vagy nem, az hogy a gyógyszerfelírási szokások efelé mentek, eléggé vitatott. A vegetatív idegrenszeriproblémákat lehet autogén tréninggel pl. szabályozni, persze gyakorolni kell rendszeresen / napi 2-3/ és 3 hónap múlva már várható tünetjavulás,akár vizelési ingerben is, amilehet egy túlzott alarmreakció. Gondoljunk a jógikra pl. szinte le tudják állítani a testi folyamataikat , igaz jó sok gyakorlás után.
2014. dec. 27. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!