Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nektek mennyi idő kellett,...

Nektek mennyi idő kellett, hogy úgy éreztétek, hogy a Frontin hatott?

Figyelt kérdés

Az érdekelne pontosan, hogy ki hogyan szedi és mire, neten olvasgattam erről, de megvallom őszintén nem tudok kiigazodni, mert mindkét oldalról hallok véleményt (tehát hogy alkalmakként és hogy kúraszerűen), nekem összvissz egy tünetem van vizelési inger, estére lett 1 db 0,25-ös felírva (háziorvos írta ezért is kérdezem), mert már szinte folyamatosan fennáll ha kimozdulok, sose volt mentális betegségem így gőzöm sincs mitől van ez fizikait pedig már mindent kizártunk, szeretném ha tünetmentes lennék végre, mert ez kész téboly, és igen próbálkoztam más úton is, de sajnos kevés a türelem máshoz, mert lassan vizsgaidőszak. Ha legalább tünetem elmúlna vagy gyengülne akkor tudnék menni terapeutához, de így lehetetlen. Már annyi módszert kipróbáltam semmi nem hatott...végére akarok kerülni, akaraterő meg van csak mikor tudja az ember, hogy kötelezettségei vannak és oktatóknak se lehet azt mondnai, hogy "bocs hát ez van, add már meg a jegyet." Biztos aki ezt olvassa ezt átérzi, hogy bármilyen betegsége volt előbb próbálta halogatni. Én is nyárra terveztem, de természet közbeszólt...ebben még bízok, de nem tudom, hogy kúraszerűen ha szedem mennyit javítana, illetőleg mikor fejti ki a hatást ez a gyógyszer. Segítsetek kérlek, bármilyen választ szívesen fogadok!

20F

2013. máj. 5. 12:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
hali! Én 0,5-össel kezdtem, de nekem rögtön "hatott". Egy picit álmosított,aztán mikor huzamosabb ideig szedtem, már nem éreztem semmi hatását, emeltük az adagot, akkor megint, aztán a végén már csak megszokásból kapkodtam be, és rosszul voltam, ha nem volt véletlenül nálam és nem szedhettem be.... Szerencsére sikerült végül abbahagynom. Szerintem nem jó, ha pont vizsgaidőszakban szeded, én agyilag is picit olyan fura lettem tőle (kicsit eltompított), inkább beszélgetéssel kellene kezdeni (heti 1-2 óra még belefér, nem?)
2013. máj. 5. 12:36
 2/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Ráállok akkor a folyamatos szedésre hátha. Az a baj, hogy ezzel már mozogni se tudok, 10 perces kocsi utat is alig bírok ki. Séta ismét felejtős. Így a beszélgetés is csak neten maradt, amivel próbálkozok is, de nem vagyok az a sajnáltató típus így nehezen osztom meg barátokkal. Ez is érdekelt még, hogy rá lehet e szokni, sokan írják, hogy nem sokan, hogy igen. Mondjuk ilyenkor még mikor az ember az út elején van akkor nem is igazán érdekli mi lesz a végén. Azért ezt a tanácsodat észben tartom ha esetleg vége felé járnék. Sajnos ezt már belekalkuláltam, hogy csak 2es jegyekre tudok így pályázni. Csúszni nem akarok viszont emiatt. Bár nem tudom végül mi fog ebből kisülni, rettentő rossz. El se tudom már nyomni az ingert. Aztán most meg látod már ezen parázok, hogy elég lesz e ennyi gyógyszer, mire képes az elme....Neked milyen problémád volt?
2013. máj. 5. 12:54
 3/24 anonim ***** válasza:

Depresszió, és szociális fóbia.

De tényleg rendesen kivizsgáltak, minden szervi bajt kizártak?? Mert elég rosszul hangzik ez, amit írsz. Ki írta fel a frontint?

2013. máj. 5. 13:15
 4/24 anonim ***** válasza:
Bocs, elfelejtettem, és most láttam, hgoy írtad, hogy háziorvos. Szerintem ez nagyon nem jó. Ha azt gondolja, hogy pszichés okok miatt van ez nálad, akkor mindenképpen el kellene, hogy küldjön szakemberhez, nem pedig felírogatni egy ilyen gyógyszert!!!!!!! Szerintem menj el egy pszichológushoz először, (mert a pszichiáter is gyakran csak felírja a gyógyszert aztán szevasz), hátha fel tudjátok deríteni az okát. Nem a tüneteket kellene kezelni, hanem a probléma forrását fellelni!
2013. máj. 5. 13:17
 5/24 A kérdező kommentje:

És neked végül sikerült kideríteni mi okozta pontosan vagy gyógyszer által úgy voltál vele, hogy vége is?

Itthon nem érzem az ingert többször voltam vele úgy hogy meggyógyultam aztán kimozdultam és mégse, meg ez már régebb óta fenn áll, ha buliban például iszok akkor már nincs is ez a tünet, ezért is zártuk ki a fizikait prosztatagyulladás is esélyes volt, de azt háziorvos is kizárta, mert leleteim szerint nem indokolja meg én is háziteszttel kis vérből kizártam meg tünetek se ezt igazolják (legalábbis bízom benne, doki asszisztense is rögtön rávágta, hogy esélytelen), ha rágondolok akkor iszonyúan megmarad, illetve ha a problémáról beszélek mármint érted elvonom a figyelmem erről akkor nem kínoz, amint vége rögtön újra, eleinte csak ülve volt gond aztán rábeszéltem magam, hogy állva is...elküldött van beutalóm, pszihiátriára, de említettem neki ezt, hogy így lehetetlen eljutnom folyamatos ingerrel akkor írta fel ezt én meg most előbb a tünetet akarom enyhíteni vagy eltüntetni sulit befejezni és végre kivizsgálásra is eljutni, de nem bízok már ebben a Frontinba se hogy hatna, pszihológushoz akarok én is menni, de a helyzet, hogy nem is igazán értem milyen lelki bajom van...sose gondoltam volna, hogy ilyenre szorulok...ezért is érdekelne, hogy várjak e ettől valamit valakinek hatott e egyáltalán már

2013. máj. 5. 13:37
 6/24 anonim ***** válasza:
Vizelési ingerre ilyen erős nyugtatót írni finoman szólva is felelőtlenség! Nem fog rá hatni, mert nem erre van.
2013. máj. 5. 14:24
 7/24 anonim ***** válasza:
Kinek vizelési inger, kinek üldözési mánia, kinek a méhektől való rettegés. Azt kell először eldönteni, hogy nem szervi oka van a dolognak. Amint írtad, ez megtörtént. Tehát a hiba az agyban van. Az összes felsorolt, meg felsorolandó esetben. És ezért mindegyikre jó a Frontin. Ugyanis megnyugtatja az agyat. Ezzel lehet időt nyerni. Ha nem oldódik meg, mindenképpen pszichiáter kell. És nem pszichológus. A lényeg az, hogy higyjél benne, és akarjad a gyógyulást. Úgy nem lehet ennek nekiállni, hogy eleve nem működik a dolog. Persze ez sem egy ötperces gyógymód. Itt már leírtam, hogy a lelki betegség gyógyítása hosszadalmas dolog, erre lepontoztak. Kérdező: azért gondold végig, mi okozhatta nálad ezt a traumát, és próbáld meg elkerülni a kiváltó okot.
2013. máj. 5. 15:05
 8/24 A kérdező kommentje:

14:24 Köszönöm, bárcsak neked lenne igazad, én lennék a legboldogabb ha kiderült volna, hogy szervi. Azt legalább lehet kezelni vagy ha nem is akkor legalább tisztán tudom, hogy mitől és miért.

15:05 Köszönöm a biztatást, akkor marad a Frontin. A pszihiáter a gyógyszerező és a pszihológus az okfeltáró nem? Én sose nézem a pontozást, válasz az válasz akár negatív akár pozitív, az meg hogy helyes vagy nem azt meg mindenki maga úgyis eldönti. Én egyetértek és sajnos tisztában is vagyok, hogy hosszadalmas, összesen 6 tünetmentes napra lenne szükségem. Utolsó mentsváram ez a gyógyszer. Ha nem jön össze én nem tudom mit csinálok...

2013. máj. 5. 15:47
 9/24 anonim ***** válasza:
Ha főként arra a 6 tünetmentes napra van szükséged én azt tanácsolom, hogy azelőtt ne is nagyon szedd a gyógyszert (nem tudom, hogy már most is szeded-e a napi egy darabot?). Én egyszer utazáson voltam kikészülve (szintén kb. 6 napot érintett), nem tudtam aludni, minden bajom volt. Ez a gyógyszer remekül hatott, de már ennyi idő után is éreztem, hogy napról napra csökken a hatása. Borzasztó hamar hozzá lehet szokni.
2013. máj. 5. 16:08
 10/24 A kérdező kommentje:
16:08 Köszönöm a választ, 5 tablettát használtam el, de annyira nagy változást nem észleltem. Illetve nyugalmat éreztem annyira nem féltem dolgoktól. Lehet, hogy eleve gyenge nekem ez a gyógyszer. Még van így 25 tablettám, 25 napom amit lehet ha folyamatosan beszednék adott időben - ahogy elő volt írva - lehet hatna. Ezért is érdekelne, hogy merjem e tovább szedni várjak türelemmel a hatására. Neked meg akkor ezek szerint pont az ellentetje hatott, de hozzászokott a szervezeted és kellett volna még. Őszintén gyógyszer nélkül kilátástalannak látom a dolgot. Ha az a 6 nap összejönne azután már semmi nem érdekelne. Fontos az egészség, de mikor az embernek azon múlik 6 nap, hogy csúszik e egy évet az egyetemen akkor át kell fontolni. Meg ciki, gáz ez az egész. Nem is értem ilyen tünet egyáltalán, hogy lehetséges. Ilyen fiatalon végképp nem. Férfiként meg még cikibb ez az egész. Amit felépítettem eddig azt 6 nap alatt lerombolom. Mint egy kártyavár, a szemem előtt összeomlik.
2013. máj. 5. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!